Broberg kontrade hem poängen

IFK Vänersborg gjorde en stundtals spelmässigt helt okej match, man var det spelförande laget i första halvleken och skapade flest och bäst målchanser i densamma. Bland annat ett ribbskott från Henric Eriksson och en mängd hörnor. IFK tog också rättmätigt ledningen när Olle Sundin tryckte in en hörnretur i 35:e minuten.

Direkt på avslag kunde dock Robert Dammbro dribbla sig in i straffområdet där han i duell med Martin Röing på ett, låt oss säga rutinerat, sätt valde att sätta sig på rumpan och fick straff som belöning. Den satte Stefan Larsson i mål till 1.1.

Den första halvleken var ganska avvaktande, IFK hade mycket boll men hade svårt att hitta luckor i Brobergs täta defensiv. Broberg å andra sidan hade inget anfallsspel överhuvudtaget utan mest ett par lyft och några omställningar som aldrig blev riktigt farliga.

Matchutvecklingen i början den andra halvleken var därför både oväntad och svårförklarlig. Broberg inledde med att Ilari Moisala sköt in ett lågt skott från 45 meter som Bridholm borde ha tagit, och IFK:s defensiv som fungerat så bra i första halvleken rasade plötsligt samman när man gick bort sig med för många spelare, och Broberg kunde kontra in två snabba mål och plötsligt hade ledningen med 1-4. Känslan var att Broberg gjort fyra mål på tre målchanser.

IFK började chansa framåt och fick utdelning när Joakim Hedqvist sköt ett skott som Dennis Wasberg tappade in, men kort därefter gick IFK bort sig återigen och Broberg kunde kontra in 2-5 bakom nyinsatte Mattias Andersson i IFK Vänersborgs mål.

Sista halvtimmen var det spel mot ett mål, IFK tryckte på ordentligt och skapade hörnor och situationer i var och vartannat anfall. När en Brobergspelare slog bort bollen på mållinjen efter en hörna fick IFK straff som Joakim Hedqvist satte i mål till 3-5, och med kvarten kvar slog samme Hedqvist till igen med en hörna i nättaket. 4-5 och IFK hade vittring.

Men just nu är marginalerna inte med IFK. Trots mängder av skott, stökiga situationer framför mål, straffsituationer och genombrott så ville bollen inte in. Istället kunde Broberg i matchens sista anfall kontra in 4-6 och matchen var givetvis avgjord.

Ett ganska ologiskt resultat sett till matchbild och målchanser, men Broberg hade en period första kvarten av andra halvlek där man gjorde mål på precis allting samtidigt som IFK gick bort sig i defensiven. Det blev matchavgörande.

IFK Vänersborg har inte riktigt marginalerna på sin sida just nu, i slutet av matchen var kvitteringen oerhört nära under perioder men studsarna går inte IFK:s väg för tillfället.

Sånt där jämnar dock alltid ut sig i längden så fortsätter IFK bara jobba på och undvika svackor i matcherna så kommer segrarna komma. Nu härnäst väntar Kalix i Arena Vänersborg på lördag kl 20. Nu knyter vi näven och ser till att ta gruvlig revansch i den matchen!

 

Matchbilder

Foto: Patrik Karlsson