Bridholm lämnar IFK

IFK Vänersborg och Gabriel Bridholm skrev inför förra säsongen ett 1+1 kontrakt. IFK har valt att inte utnyttja optionsåret utan har istället valt att säga upp avtalet och därmed är Gabriel är fri att söka ny klubb. Gabriel fick säsongen som gick förstörd av den ljumskskada som han ådrog sig i samband med hemmamatchen mot Broberg i slutet av november. Denna skada visade sig omöjliggöra spel resten av säsongen och Gabriel har tvingats fokusera på rehabträning. Inför säsongen 09/10 anslöt Gabriel från Gripen och har sedan dess varit förstavalet i IFK-målet. Han har varit uppskattad både som spelare och person i IFK och blev bland annat utsedd till årets spelare säsongen 2011/2012.

– Gabbe är en bra målvakt och har varit viktig för IFK genom åren. Vi tackar Gabbe för alla fina insatser i IFK och önskar honom lycka till i hans fortsatta bandykarriär, säger Tommy Hjert ordförande för sport/elitkommittén.

– Jag har trivts bra i IFK även om sista året har varit jobbigt med min skada, rehabträningen går bra och snart hoppas jag vara fullt återställd. Jag vill gärna spela bandy i framtiden men har ännu inte bestämt var. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Gabriel som också vill passa att tacka alla i IFK.

 

”Tack för dina år i IFK, lycka till Gabbe!”