Bra match mot Villa trots förlust

IFK Vänersborg stuvade om lite i laget till den här matchen jämfört med SAIK-matchen tidigare under dagen. Petter Andersson var tillbaka som högerhalv efter att ha missat flera matcher pga höftskada, vilket gjorde att Olle Sundin fick spela vänsterhalv istället för Henric Eriksson. Andreas Eriksson kom också in i laget istället för Nils Berner.

Villa tog tidigt ledningen i matchen genom Jesper Eriksson men IFK visade klart bättre takter i den här matchen än mot SAIK och kunde bara några minuter senare kvittera genom Robin Lundqvist, snyggt frispelad av en genomskärare från Olle Sundin. Matchen höll ganska bra tempo, åtminstone jämfört med andra matcher under Svenska Cupen så här långt, och lagen bytte chanser med varann men två duktiga målvakter stod i vägen allt som oftast.

Dock inte när David Karlsson kunde göra 2-1 till Villa efter ett flipp i djupled. IFK svarade dock återigen snabbt, denna gång genom Johan Koch som fångade upp en förlupen boll efter ett genombrott av Christoffer Fagerström och flygande i luften placerade in 2-2.

I den andra halvleken inledde IFK klart bäst och visade prov på fina passningskombinationer och stor delaktighet i offensiven, kombinerat med hårt jobb från samtliga spelare i försvarsarbetet. Mycket rättvist gjorde Joakim Hedqvist också 2-3 till IFK efter starkt förarbete av Fagerström som tryckte sig runt på högerkanten och spelade in bollen framför mål.

2-4 kom med kvarten kvar efter fint förarbete av Petter Andersson som med en nätt passning hittade Emil Viklund som bröt sig fri och placerade in bollen i mål. Tyvärr skulle tvåmålsledningen bli kortlivad efter att Villa tilldömts en mycket billig straff som David Karlsson förvaltade till 3-4.

Målet gav Villa, som fram till straffen uppträdde stressat och inte kom någonstans mot ett resolut IFK-försvar, luft under vingarna i deras jakt på en kvittering. Patrik Hellman fick till slut utdelning på en hörna som han, lite turligt, pricksköt in i mål via ribban. I sista ordinarie matchminuten avgjorde sedan Daniel Andersson efter en soloräd mot ett till synes tröttkört IFK Vänersborg gjorde 5-4 med ett rappt skott utifrån.

David Karlsson spikade sedan slutresultatet 6-4 när han fick gå rakt igenom ett vidöppet IFK-försvar som hade flyttat upp på Villas planhalva i jakt på en kvittering.

Resultatet speglade väl inte direkt matchbilden och nog förtjänade IFK minst en poäng i den här matchen. Det var ändå ett klart fall framåt och något att bygga vidare på inför fortsättningen, där Broberg/Söderhamn väntar närmast i morgon bitti. Samtliga IFK-spelare gör en bra match idag, men extra plus till Petter Andersson som med sitt lugn och sina passningar fick ordning på IFK:s offensiv direkt i comebacken, och Christoffer Fagerström som ständigt oroade Villas backlinje.