Bortamatch mot Edsbyn ikväll

IFK Vänersborg åker hela vägen upp till Edsbyn för att spela match på onsdagskvällen.

IFK Vänersborg tog en efterlängtad seger inför storpublik i Arena Vänersborg på annandagen mot Gripen Trollhättan, vilket sannolikt gör den långa resan upp till Edsbyn betydligt lättare.  Redan ikväll väntar nämligen match igen mot de regerande mästarna, som fått lite grus i maskineriet på sistone och har på de tre senaste matcherna förlorat borta mot Motala, hemma mot Vetlanda och kryssat senast på annandagen i en tajt match borta mot Bollnäs.

Edsbyn är dock ett lag som aldrig går att räkna bort med sin höga lägstanivå och sin individuella skicklighet.

Nu ställs de mot ett IFK Vänersborg som fyllt på energi- och självförtroendereserverna genom att bryta sin negativa svit senast och försöka surfa vidare på den vågen ikväll. Edsbyn är ett lag som aldrig kan räknas bort med sin individuella skicklighet, de är också ett lag som brukar bjuda upp till dans mot IFK vilket ofta lett till sevärda och jämna fajter lagen emellan genom åren.

Senast lagen möttes i Vänersborg blev det ju också en svängig tillställning där Edsbyn hela tiden låg ett steg före resultatmässigt men där IFK klamrade sig fast in i det och fick se sig besegrade med uddamålet efter en rafflande avslutning.

Avslag för matchen ikväll är kl 19.00 och matchen kan ses på Elitserien Live eller följas live via Bandygrytan/Elitrapport.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno