IFK - Bollnäs

Bollnäs borta på Sävstaås för IFK

Bortamatch på onsdag kväll.

Dags för en bortamatch utomhus igen för IFK. Hemmalaget Bollnäs ligger fyra i Elitserien med 13 poäng. IFK är på tionde plats med sina 10 poäng. Det är jämnare än någonsin i Elitserien den här säsongen.

– En utematch på Sävstaås med bra is då kan det bli bra stämning, säger assisterade tränaren Jesper Larsson. Vi vann hemma och spelade jämt mot Bollnäs i Svenska cupen så gör vi en bra prestation så kan vi vinna.

Bollnäs har förlorat de två senaste matcherna. Först mot Västerås hemma och sedan mot Broberg borta.

– Inget lag kan gå på 80% för då förlorar man, menar Jesper.

– Det känns skönt efter förra matchen med seger mot Motala, fortsätter han. Vi gör en taktiskt bra match, vi håller det vi bestämde och gjorde det bra i 90 minuter. Det har varit bra energi i träningarna. Vi börjar vänja oss med att någon eller några spelare är borta för så har det i stort sett ut hela säsongen. Bara att gilla läget.

– Olle Berglund är fortfarande avstängd, hans andra match innan han är spelklar igen mot Edsbyn på lördag. Robin Lundqvist är med och tränar igen, med specialskydd. Han spelar inte mot Bollnäs.

– Det var inte förrän vi gjorde 2-1 och 3-1 som vi verkligen såg att vi fick tillbaka den härliga energin. Det var förlösande mål, tycker lagkapten Joakim Hedqvist. Det var kul att få slå rekord här i IFK med 347 mål, det är kanske det sista rekordet jag slår. Han har nu gjort 851 mål i högsta serien.

Lukas Forsström gjorde sitt första mål i Elitserien mot Motala när han gjorde det förlösande 3-1 målet. Det var en dröm, säger 15-årige Lukas.

– Vi skall ta två poäng mot Bollnäs. De två poängen mot Motala var mycket positivt, tycker Lukas.

– En härlig arena att spela på, det ser vi fram emot fyller Jocke i med.

Robin Öhrlund var tillbaka mot Motala efter en efterhängsen förkylning.

– Det känns bra, jag var trött efter förra matchen men jag har vilat i helgen så jag är klart på bättringsvägen när det gäller formen, tycker Robin. Jag har inte orken fullt ut men jag går på mycket adrenalin nu när jag har varit borta några matcher. Vi har en bra chans mot Bollnäs, vi slog dem hemma och de passar oss bra tycker Robin.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson