Blue Friday när Bollnäs kommer till Arenan

Halva priset på biljetterna

När restriktionerna har släppts så är det fritt fram att släppa in publik i Arena Vänersborg utan några begränsningar i mötet med Bollnäs på fredag kväll.

– Så klart att vi behöver vår publik nu när det är helt släppt så är det otroligt mycket roligare att spela, det är vår publik vi spelar för och vill prestera och visa att vi kan spela bra bandy. Vi hälsar dom välkomna, säger Ilja Grachev. De får se en väldig rolig och viktig match.

Viktig match för IFK låter nästan som en klyscha för visst är det så när det är den sista hemmamatchen för säsongen i elitserien. Det är knallhårt i tabellen kring flera olika streck som spel i åttondelsfinal till kvalspel. Vänersborg ligger på nionde plats med 22 poäng på tjugoåtta matcher. Motståndarna Bollnäs ligger på tolfteplats och har 20 poäng och två matcher mindre spelade. Just nu innebär det åttondelsfinal för IFK och kvalplats för Bollnäs. Matchens betydelse för fortsättningen är mycket stor.

Vetlanda, Frillesås och Hammarby finns med i det spännande streckscenariot där det kan bli en del omkastningar innan det är avgjort. I en haltande tabell skiljer två poäng mellan de fem lagen.

Det är härliga matcher, alla vet vad som gäller. Härligt att publiken får komma tillbaka. Det är bara gå ut med fullt ös från början. Vi skall gå ut och köra på, vi har allt i egna händer, säger Ari Holopainen.

Bollnäs tappade ett par nyckelspelare till den här säsongen men har fått in Sami och Riku Hämäläinen och rutinerade Hans Andersson. Patrik Nilsson gör sin sista säsong som bandyspelare efter en lång och framgångsrik karriär. Han har vunnit tre VM guld lika många SM guld och utsetts till Årets Man två gånger. I Bollnäs finns flera spelare med bandy i ådrorna som Oskar och Linus Westh och även Philip Åström. Deras pappor Andreas Westh och Hans Åström är tränare. När det gäller bandytradition så finns det så det räcker till i Bollnäs.

Bollnäs vann på hemmaplan med 3-2 i en jämn match så Vänersborg vill ha revansch.

IFK har med sig två oavgjorda matcher på bortaplan, med mersmak.

– Det känns väldigt bra, vi har sakta men säkert hittat spelet. Första halvlek borta mot Västerås kanske är vår bästa i år, tycker Ari. Vi känner att vi har gjort bra matcher även om vi bara har fått med oss oavgjort.

Ilja Grachev har samma känsla. Vi har gjort två bra matcher även om det tyvärr inte räckte hela vägen. Vi kommer från ett bra tempo mot Västerås och vi är taggade och sugna på att visa våra supportrar och oss själva att vi kan spela bra bandy med offensiv kvalitet.

Nu gäller det att ta att stötta IFK i Arenan när så mycket står på spel och när det är halva priset på biljetterna det är fritt fram att få se bandy utan några hinder.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson