Blåvit landslagskoll

 

Under det landslagsuppehåll som varit i elitserieschemat den senaste veckan har tre spelare från IFK Vänersborg varit iväg på landslagsuppdrag.

I Oslo möttes Norges A-landslag och Finlands U23-landslag i två landskamper i helgen. Första matchen slutade 2-3 (1-2) till Finland U23, som även vann den andra matchen med 2-4 (0-2). IFK Vänersborgs Didrik Land fanns med i den norska truppen som kan betraktas som ett uttagningsläger inför kommande VM här i Vänersborg.

Fagerström avgjorde finalen.

Även Sveriges U23-landslag var i farten i helgen. För deras del handlade det om en miniturnering i ryska Vympel där Sverige U23, Ryssland U23 och Vympel möttes. Sverige förlorade första matchen mot Vympel med 2-0 men tog senare samma dag revansch genom att besegra Ryssland (där förre IFK:are Ilja Grachev fanns med i laget) med 2-3.

Finalen avgjordes tidigt på söndagsmorgonen svensk tid och stod även den mellan Sverige U23 och Ryssland U23. Matchen blev jämn och via 2-2 efter full tid blev det förlängning där IFK Vänersborgs Christoffer Fagerström avgjorde i den 99:e minuten. Cupseger således för Sverige U23.

I Sverige U23 fanns även IFK Vänersborgs Petter Andersson med och lyftes fram lite extra av förbundskapten Hans Åström efter turneringen för sitt ytterhalvspel.

 

Foto: Patrik Karlsson