Bitter förlust i Vänerderbyt

Det var ingen tvekan om att det var ett prestigefullt möte i toppen av Bandyallsvenskan Dam när IFK Vänersborg tog emot Villa Lidköping BK U på fredagskvällen. Tyvärr studsade bollen inte IFK Vänersborgs väg.

Det var ett hårt arbetande försvar i både blå och vit dress, tillsammans med två riktigt bra målvakter som höll nere siffrorna i matchen. Och målramen hos bortalaget, hade IFK tre skott virket? De drygt 140 personerna i publiken fick se en spännande match!  

I första halvlek går båda lagen ut hårt och det byggs anfall på anfall, men effektiva försvar och målvakter sätter stopp. Första kvarten har IFK ändå ett visst övertag och har ett antal läge som kunde gett mål. Men i stället är det Villa som tar ledningen, efter IFK bolltapp precis utanför eget straffområde som  fångas upp och slås in av Märta Stern, 22 minuten 0-1. Men, IFK behåller initiativet i matchen och i 36 minuten går bollen i mål efter uppspel av Wilma Holmberg Larsson och bollen i mål av Rut-Lina Berner, kvitterat, men målet blir bortdömt för off-side.

Andra halvlek bjuder på fortsatt svängig matchbild, med IFK som jagar kvittering och Villa som inte riktigt litar på att ett mål räcker för att vinna denna matchen. I 58 minuten tar Bäverhag/Fränberg time-out, med förhoppning att krama ur ytterligare ur sina spelare, men det hjälper inte. Ända till 90 matchminuten fortsätter jagandet, då slår Ellen Nilsson in en hörnretur och Villa har 0-2 ledning. Det blir också slutresultat.

Att det är en förlust som svider extra mycket var det ingen tvekan om. Nästa gång….

Det nya året inleder damlaget med match hemma mot Hammarby söndagen 7 januari kl 15:00!

Text och foto Mats Ahlstedt