Berner show mot Gripen

IFK och Gripen möttes senast förra torsdagen, och i de båda lagens första match i årets Vänercupen var det dags igen. I IFK:s lag hade en del ändringar gjorts i laget jämfört med senast. Mattias Andersson vaktade kassen medan Petter Andersson, Joakim Hedqvist och Henric Eriksson vilade. In i laget kom Richard Wallin Kamperin, Nils Berner och juniorerna Adam Blomster och Adam Herou Löf.

Gripen-ledning genom Grahn

Inledningsvis en ganska tempofattig match med få målchanser och mycket slarv i uppbyggnadsspelet från båda lagen. Gripen tog ledningen efter att Johan Grahn i röran framför mål snappade upp ett inspel från Jonatan Rask, men IFK replikerade snabbt när Christoffer Fagerström slog en lång genomskärare som friställde Nils Berner som lade in 1-1.

IFK hann även med att missa ett par öppna mål och andra bra lägen i den första halvleken, men var inte tillräckligt skarpa när lägena dök upp. Med undantag för Nils Berner.  Med fem minuter kvar av första halvlek hittade Olle Sundin fram med en lyra till 20-åringen som återigen var iskall i friläget och rullade in 2-1 mellan benskydden på David Erkenborn.

Aggressivare IFK i andra

Gripen höll mycket i bollen i första halvlek och spelade bra fram till sista tredjedelen där IFK relativt enkelt avväpnade gästerna. I andra halvlek tog IFK över mer av spelet, man var aggressivare i sitt försvarsspel högre upp i planen och Gripen fick svårare och svårare att både försvara sig och få igång sitt eget spel.

Åtta minuter in i andra halvlek hittade målvakten Mattias Andersson fram till Nils Berner med ett långt utkast och efter ett par piruetter och lite krångel kunde ”Nisse” peta in sitt och IFK:s tredje mål i matchen. Tio minuter senare trampade Christoffer Fagerström runt Gripens lag och spelade in framför mål där Alexander Zitouni stack fram klubban och styrde in 4-1.

IFK gjorde mål på löpande band

IFK kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och var betydligt rörligare och fartfyllda i andra halvlek. Speciellt Emil Viklund, Christoffer Fagerström och Johan Koch snurrade rätt friskt med Gripenspelarna emellanåt. Just Viklund spelades fram av Nils Berner och sprätte upp 5-1 i första krysset i den 72:a minuten, och ett par minuter senare klev Didrik Land rakt igenom hela Gripen och hittade Nils Berner framför mål som styrde upp 6-1 i nättaket.

7-1 kom ytterligare ett par minuter senare när Andreas Eriksson kom loss på högerkanten och åkte sig fri innan målskyttet avslutades av Emil Viklund på ny fin öppnande passning av Christoffer Fagerström. 8-1 blev slutresultatet efter en stark andra halvlek.

Många spelare var bra i IFK men extra plus till Nils Berner som var sylvass på topp, Christoffer Fagerström som visade upp ett kreativt och fint passningsspel och Emil Viklund som utmanade och skapade farligheter matchen igenom.

Mer om matchen:

> Matchbilder:

> Matchrapport

> TTELA

Imorgon kl 15.45 imorgon är det dags för IFK Vänersborgs andra match i Vänercupen, mot Kungälv.