Berner klar för ytterligare 2 år

Jonas Berner

Jonas Berner har skrivit på för ytterligare 2 år som tränare för IFK Vänersborgs A-trupp. Det innebär att det är klart med vår ansvariga tränarduo med Berner och Marcus Bergwall, som har ett år kvar på kontraktet.

–Vi är mycket glada att Jonas har skrivit på för ytterligare 2 år. Detta gör att vi kan fortsätta på den inslagna vägen med en kontinuitet och stabilitet på det som har påbörjats, säger IFK’s vice ordförande Tommy Hjert. Vi har sett en stabil utveckling med de här två tränarna, inte minst på andra halvan av den här säsongen. Vi har någonting på gång nu och det är spännande att vi får fortsätta den här utvecklingen.

Även Jonas Berner själv lät mycket angelägen om att fortsätta detta arbete.

–Det känns riktigt bra att vi får fortsätta i den här konstellationen. Vi tycker att vi har hittat rätt med spelet och vi har verkligen något på gång. Många spelare har utvecklats mycket sista året, både de yngre men framför allt också många av de äldre spelarna. Nu känns det inspirerande att försöka ta detta ytterligare ett steg, säger Berner.

Till den här säsongen satsade föreningen mycket på att bygga upp ett större team runt ledarna med specifika funktioner för fysträning, kost, mental träning med mera. En satsning som föll väl ut och som Tommy Hjert nu ska jobba vidare med.

– Nu har vi våra ansvariga tränare klara, det känns bra nu när vi ska fortsätta bygga upp det större teamet runt om. Sen är det helt klart tryggt att ha Berner och Bergwall klara när vi ska fortsätta diskussionerna med spelarkontrakten, säger Hjert.

Och när det gäller vilka spelare Berner helst vill se i sitt lag nästa år får vi inte ur honom några nya namn.
– Jag hoppas att vi förlänger de kontrakt som nu går ut, och att vi kan krydda med någon mer kvalitetsspelare. Vi ser hur mycket det betyder för hela laget att få in någon som Jocke. Så jag ser att Jocke fortsätter plus någon ytterligare, avslutar Berner.

Lagledare Carl Malm har två år kvar på kontraktet och är också klar i ledarteamet runt laget.