Bara brons för Sverige i VM, Finland för starka i semifinalen.

Ilari Moisala

Det blev inget VM-guld för Sverige i år heller, det blev inte ens silver. Sverige förlorande nämligen lördagens semifinal mot Finland med 3-2 efter en svag svensk laginsats. Så istället för en final match mot Ryssland fick Sverige spela bronsmatch mot Kazakstan, där det till slut blev seger med 4-0 och ett svenskt brons.

Stor besvikelse i svensklägret över finalmissen, och allra mest besviken var nog förbundskapten Svenne Olsson.

”Det gör bara ont. Vi hade byggt upp helt andra målbilder än det här”, sa Svenne Olsson till bandypuls.se

Nu blev det alltså Finland som fick spela VM-final mot ryssarna, och i det laget återfanns ju både Mikko Lukarilla och Ilari Moisala. Tyvärr kunde inte det finska laget störa ryssarna i finalen utan det blev en ganska så komfortabel rysk seger med 6-1, och därmed VM-guld till Ryssland, det fjärde på raken.

Men det var ändå ett nöjt finskt landslag som fick med sig ett silver hem, och det var den första finska VM-medaljen på fyra år.

Stort grattis säger vi till våra finska silvermedaljörer Ilari Moisala och Mikko Lukarilla, som är i elden redan på onsdag igen i den uppskjutna matchen mot Kalix. Det blir nästan som att spela på hemmaplan för de båda, som har sina hemorter, Torneå respektive Uleåborg, inte så långt från Kalix. Så de kommer säkert att bli påhejade av både familj och vänner på plats i Kalix.

Efter Kalix är det Vetlanda borta på fredag innan IFK spelar hemma igen mot Tillberga på söndag, och då får alla IFK-supporters chans att hylla våra silvermedaljörer.

Mikko Lukkarila