Bandyvirtuosen Per Hellmyrs kommer på besök

 

pk0a0394

Per Hellmyrs skriver autografer efter en landskamp. Han kan nog räkna med att få skriva några fler i Arena Vänersborg imorgon.

Imorgon möter IFK Vänersborg Bollnäs hemma i Arenan, och i Bollnäs återfinns bandyvirtuosen Per Hellmyrs.

Välkommen tillbaka till Arena Vänersborg, Per.

– Tackar, det är alltid lika trevligt att komma till Vänersborg och spela. Jag minns VM som ett jättebra arrangemang och en riktig folkfest, säger Per när vi ringer upp honom i bussen på väg mot Trollhättan för övernattning.

Inför denna säsong återvände Per till Bollnäs från Ryssland, och i sällskap hade han med sig landslagskompisen Daniel Berlin.

– Det är ju ganska osäkert i Ryssland, så därför valde vi att flytta hem, men jag skulle gärna ta chansen att spela där igen om det lugnar ner sig i landet, säger Per.

Med Per och Daniel i laget har Bollnäs tagit ett rejält kliv uppåt i tabellen och slåss nu i toppen. Annat var det ifjol då man missade slutspelet och hade det lite kärvt med ekonomin. Är det bara uppåt med bandyn i Bollnäs nu.

– Visst är det mera uppåt nu, och det snackas mycket bandy på stan. Vi hade nog ändå hoppats på att vi skulle haft lite mera publik på våra matcher, men vi skulle helt klart behöva ha en hall för att få det riktiga lyftet, funderar Per Hellmyrs.

Hur är formen för Bollnäs?

– Den är bra och vi spelar tillräckligt bra för att vinna våra matcher, så det är med stor optimism vi kommer till Vänersborg.

Inför säsongen frågade vi IFK-spelarna vilken är den bästa bandyspelare de spelat tillsammans med, och både Jocke Hedqvist och Mikko Lukkarila svarade att Per är den bäste.

– Väldigt smickrande att höra såklart, och väldigt kul. Det var ju på den tiden det var lite fart på Jocke och han gjorde spelmål, skrattar Per. Nej skämt åsido, vi hade några fantastiska säsonger tillsammans i Edsbyn.

Så vi kanske kan hoppas på att du är hygglig och slår några felpass till Jocke och Mikko imorgon.

– Det kan det säkert bli, men jag lovar inget, säger Per med ett skratt. De är så duktiga så de behöver ingen hjälp från mig för att hitta målet. Jag lovar i alla fall att det kommer att bli en underhållande och trevlig match med två bra lag, avslutar Per Hellmyrs.

Text:  Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson