KANADA-UKRAINA

Bandy-VM nu i full gång

-

Nu har B-VM startat och Kanada spelade oavgjort 3-3  i en en jämn och rafflande tillställning där Ukraina kvitterade på straffslag med fem minuter kvar att spela.

– Ukraina backade hem och var vassa I sina omställningar. Där hade vi en del problem.  Vi tar med oss att vi inte förlorar matchen, även om vi kan bättre, säger Göran Svensson, coach i det kanadensiska laget.

Samtidigt I Trollhättan besegrade Slovakien programenligt Somalia. Matchen slutade 8-1 (4-0) där slovakerna framförallt var betydligt bättre skridskoåkare.  Kaptenen I det slovakiska laget Peter Benes stod för två mål och två assist. Somalias målvakt var dock mycket bra och höll nere siffrorna med bland annat en straff- och en frilägesräddning. Somalias tröstmål innebar 1-8 reducering. Målet gjordes av Abdirahman Mohamed Barkhadie.

Matchen i Trollhättan sändes av P4 Väst som inledde som varit på plats sedan klockan sex på morgonen. Turneringen pågår nu för fullt och vi återkommer senare under dagen med uppdatering av de spännande matcherna. Vi hälsar publik välkommen till de båda VM-städerna.

Text: Niklas Thonander

Bild: Jorge Moreno