Bandy för första gången

I kväll gästar Uppsalalaget Sirius Arena Vänersborg. Och för ett gäng killar från Syrien väntar något alldeles extra. Deras allra första bandymatch.

 Detta tack vare ”På hal is”, ett integrationsprojekt som IFK Vänersborg bedriver i samverkan med asylboendet på Resta gård.

– Syftet med projektet är att genom idrotten hjälpa människor in i det svenska samhället, säger Richard Wallin Kamperin som är projektledare. I går var Wallin Kamperin på Restad Gård och bjöd in killarna till kvällens match.

– Killarna blev jätteglada. Killarna var här och åkte skridskor med mig i söndags. För första gången i deras liv. Dom tyckte det var jätteroligt och dom kommer tillbaka på söndag för att åka igen.

Vad  kan de förvänta sig ikväll?

–  En helt ny spännande upplevelse. Förhoppningsvis fastnar dom för sporten och kommer tillbaka. Självklart hoppas jag ju även att dom får se en seger, avslutar Wallin Kamperin.

Vi i IFK Vänersborg hoppas att killarna får se en underhållande och fartfylld bandymatch och att de får ett varmt mottagande av alla trogna besökare på läktaren.

Text: Alexander Mayborn

Vi håller på IFK ikväll!!