Bandy – en hjälp in i samhället

Rickard Wallin Kamperin visar barnen på Kumlienskolan vad som ingår i en bandyutrustning.

Projektledare Richard Kamperin Wallin besökte några av barnen på Kumlienskolan. 

Två av föreningens projekt, ”Skolprojektet” och integrationsprojektet ”På hal is” fortsätter att växa. Senaste skolan att ansluta till projekten är Kumlienskola. 

 Kumlienskolans elever består av barn och ungdomar boende på asylboendet vid Restad Gård.

– Det är jätteviktigt att de här barnen får prova på att göra saker som många andra barn i våran stad gör. Det är en viktig del av integrationen, säger Richard Kamperin Wallin som är projektledare.

Förra veckan var Richard på besök hos Kumlienskolan och pratade bandy.

– Jag förklarade sporten. Dels hade jag en bandyutrustning för barn med mig som de fick prova. Det tyckte dom var väldigt kul. Sen visade jag klipp på youtube. Ett där barn provade att åka för första gången, sen ett från bandyskolan och sist ett från när vi spelar bandy. Barnen satt som klistrade och hade massa frågor efteråt. Det kändes väldigt positivt. Till sist körde vi innebandy i gympasalen, det var succé. Dom tyckte det var jättekul.

Om några veckor skall barnen komma till Arenan för att åka skridskor, något som de flesta gör för allra första gången. Förhoppningen är att Kumlienskolan skall få åka skridskor tillsammans med en annan skola från Vänersborg och på så sätt få möjligheten att träffa andra barn från kommunen.

–Det är viktigt att få möta och genomföra gemensamma aktiviteter med barn från andra skolor. På så sätt blir det lättare att komma in i samhället, avslutar Richard.

 Text: Alexander Mayborn