Backveteranen förlänger med två nya år

Först förlängde Hugo Nyman med IFK och nu har även hans backkollega Joakim ”Kimmen” Johansson gjort detsamma och tecknat ett nytt två-årsavtal.

-Jag har ju sagt att fortsätter jag med bandy, så blir det i IFK, så jag är glad att de ville förlänga mitt avtal, säger Kimmen, som också sagt att han vill ta sig en funderare innan han skriver nytt avtal.

-Jag brukar se över min situation innan jag skriver på, för det är ju en hel del tid man lägger ner på bandyn, säger han och skrattar. Nu har jag fått till en bra lösning med jobbet och jag tycker fortfarande det är kul med bandy och att vinna.

Kimmen är ju en av veteranerna i IFK, och uppvaktades nyligen för sin 200:e match i IFK-tröjan. Förra säsongen är han inte riktigt nöjd med, utan vill såklart att IFK ska ligga högre upp i tabellen. 

-Jag är 100 procent revanschsugen. Vi har förutsättningar att vara ett slutspelslag men då måste man bevisa och förtjäna det, och det gjorde vi inte den gångna säsongen.  

Kimmen säger också att tränarna, Jesper och Robert, är en stor anledning att han fortfarande tycker att det är roligt att spela bandy.

-De ger oss en väldig energi och är väldigt inspirerande. Jag tror att med ytterligare ett år så kan det bli riktigt bra. Vi har mycket mer i oss, men det tar lite tid att bygga om och hitta en röd tråd i det vi gör.

Klubbchefen Tobias Johansson gillar att hans lillebror har förlängt sitt avtal.

-Kimmen är en stötte spelare, och pålitlig både som back och skytt. Han år ju något av en kulturbärare för IFK och hans rutin är värdefull för vårt lag. Han är också viktig i omklädningsrummet, så jag är jättenöjd att han fortsätter, säger Tobias Johansson.  

 

Text: Svante Johansson

Foto: Martin Frändberg