Avgörandets ögonblick mot Sirius

Endast en match återstår i Elitserien den här säsongen, och där avgörs om IFK Vänersborg kommer behöva kvala eller inte.

Efter IFK:s vinst mot Vetlanda i fredags är förutsättningarna inför bortamatchen i Uppsala tydliga; det krävs vinst mot Sirius för att undvika kval. 

Båda lagen ligger på samma poäng, men Sirius har fördel i form av målskillnad, vilket innebär att ett oavgjort resultat inte räcker för IFK.

I teorin är även en slutspelsplats möjlig, men då krävs det mer än ett enskilt mirakel. Målrik vinst mot Sirius samtidigt som Hammarby förlorar stort borta mot Broberg Söderhamn, eftersom IFK Vänersborg sammanlagt måste ta in 19 mål på Stockholmslaget. 

När IFK och Sirius möttes i höstas slutade det med en klar vinst (9-2) för de blåvita. Den här gången spelas matchen utomhus på Studenternas, och det har pratats en del om vädret inför matchen. Prognoserna talar om 10 plusgrader, kraftigt regn och hård vind. Något som inte kommer påverka lagets inställning enligt Johan Koch. 

– Det handlar om att vinna för oss, det spelar ingen roll vad det är för väder. Det har varit mycket spekulationer om regn och storm och sådär, men det skiter vi i. 

Matchen startar klockan 15.00 på söndagen. 

Text: Rickard Sköld

Foto: Patrik Karlsson