Äventyr i hälsingland väntar för vårt P16 lag

Patrik Karlsson, tränare och Joel Roos, lagkapten i P16 inför Ljusdalsresan    Foto: Martin Kjellström

Det var ett laddat P 16 lag som på onsdagen tränade ett sista pass i arenan innan det bär av till Hälsingland och Ljusdal där IFK skall spela semislutspel lördag-söndag. Ett IFK som sett riktigt starkt ut under andra halvan av säsongen i grundserien, med bara tre tappade poäng.

-Detta har varit vårat stora mål ända sedan vi började spela i år att kvalificera oss till slutspelet, och vi har spelat allt bättre under säsongen, så det ser bra ut. Det skall bli fantastiskt kul och utvecklande att få spela dessa matcher, säger lagkapten Joel Roos.

Sveriges åtta bästa 16-årslag fördelat i två grupper spelar i helgen semifinalslutspel där de båda gruppettorna kvalificerar sig till SM-final i Örebro nästa helg. IFK Vänersborg lottades i grupp B, med Ljusdal som spelplats. IFK hamnade i tuffast tänkbara sällskap då samtliga de tre andra lagen i  gruppen Vetlanda, Ljusdal och Hammarby vann sina grundserier.

-Jag vet egentligen inte så jättemycket om de andra lagen, men har sett att de gör mycket mål- och vunnit sina serier. Ljusdal och Vetlanda är alltid bra i ungdomssammanhang så det blir tufft, men otroligt inspirerande för grabbarna att få spela ett sådant här slutspel. Jätteviktiga matcher som kommer stärka dem mycket inför deras fortsatta bandyspel, säger Patrik Karlsson.

Patrik Karlson är ny för året som tränare, men har en mycket gedigen spelarbakgrund med bland annat nio år i IFK:s A-lag och fem säsonger i Gripen/Trollhättan. Han kom in i A-lagssammanhang redan som 17-åring.

-Det är roligt att vara ledare. Det är nytt för mig och det ju tid att få i hop laget. Vi har jobbat mycket med att sätta defensiven och komma rätt i banan, men succesivt har det satt sig bra och det ser allt bättre ut, säger Patrik Karlsson. Bland spelarna sjuder det av förväntningar inför helgens  slutspel. IFK:s lagkapten Joel Roos är en av alla som ser fram mot matcherna.

-Redan när vi började serien så hade vi ett uttalat mål att komma till slutspelet, så det känns verkligen inspirerande att vi klarade det. Vårat spel har varit mycket bättre på slutet, vi har bara tappat tre poäng under andra halvan av serien så vi går in i helgens slutspel med bra känsla, säger IFK:s lagkapten Joel.

IFK har inga skadebekymmer och åker till Ljusdal på fredag morgon med starkast tänkbara trupp med bland annat spelare som Sebastian Wahlberg, Arvid Olin och Hugo Andersson som alla spelat med P18 och J20 lagen tidigare under säsongen.

IFK:s första match spelas klockan 11.00 på lördag då Vetlanda står för motståndet. Sedan väntar hemmalaget Ljusdal på lördagseftermiddagen kl.16.00 och avslutas mot Hammarby på 09.30 på söndag morgon.

Den andra slutspelsgruppen avgörs i Lidköping. Där gör Sirius, Lidköpings AIK, Nässjö och Tillberga/Köping upp om den åtråvärda SM-finalplatsen.

En final som sedan spelas i Örebro 19 Mars. 

 

Vi i föreningen  önskar såklart ett stort lycka till inför P 16 killarnas slutspel.

Text: Niklas Thonander