Även damerna obesegrade efter ny seger i Uppsala

Lördagens match i Damallsvenskan södra mellan Uppsala BOIS och IFK Vänersborg i Recover Arena inleddes av hemma laget i ett högt tempo. Det höga tempot gav också en rättvis utdelning för hemmalaget i den 16:e minuten. Elin Sundell bröt bollen i uppspelsfasen och gjorde 1-0 till hemmalaget.

IFK Vänersborgs något defensiva utgångspunkt i styrspelet gav fortsatt Uppsala ett övertag i bollinnehavet men de klara målchanserna uteblev och IFK Vänersborg jobbade sig in allt mer i matchen. Utöver en missad straff i matchminut 29 var ett hårt arbetande IFK Vänersborg nära att kvittera vid flera tillfällen. Efter straffen ökade IFK Vänersborg på sitt övertag och radade upp flera högerhörnor. I den 31:a minuten gav en av dom utdelning genom att Tora Skagerlund rakade in en retur efter Klara Ahlstedts avslut. Efter Uppsala BOIS avslag bröt IFK bollen och gick till ytterligare anfall som fastnade på Uppsalas libero. Där var dock Saga Westlin påpassligt framme och högg vilket resulterade i ett ledningsmål i den 32:a minuten.

IFK Vänersborg kopplade ett allt större grepp över matchen men Uppsala stack upp med vassa kontringar och ett bra skytte där Felicia Kullberg blandade god spelförståelse med snabba reflexer och avvärjde samtliga försök. I matchminut 39 var det åter dags för ett IFK-mål då Klara Ahlstedt genom ett skott utifrån utökade ledningen till 1-3. Innan halvleken var över blev Vänersborgs libero Tilde Ekvall utvisad 10 min för våldsamt slag i en av Uppsalas flera kontringar.

Andra halvlek började som den första avslutades med ett spelövertag för IFK Vänersborg. Dock uteblev de riktigt heta chanserna och spelet blev allt mer tillknäppt. Det var egentligen bara i matchminut 58 och 60 det riktigt blixtrade till där först hemmalagets Ida Palm reducerade till 2-3 innan Klara Ahlstedt gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 2-4.

Det finns många positiva delar från matchen att ta med sig till morgondagens tidiga match mot Hammarby. Det som särskilt ska framhävas är tryggheten i grund- och styrspelet samt farten på kanterna i anfallsspelet.