Årsfesten sammanfattad

Uppvaktade funktionärer, stående från vän: Patrik Karlsson, Björn Säterstam, Ulf Svanström, Svante Johansson och sittande Felix Andersson. Foto: Patrik Karlsson/Sara Ljungman

I fredags arrangerade IFK Vänersborg sin årsfest där man sammanfattade den gångna säsongen och så smått började blicka framåt mot kommande. Ett 60-tal gäster hade kommit till Hotell Hehrne där årets fest hölls och det blev en härlig kväll i närmast högsommarvärme.

Ordföranden Jan-Olof Olsson hälsade alla välkomna till årsfesten och kvällen inleddes med trevligt mingel på terassen. Efter det så bjöds det på en mycket god grillbuffe´, innan huvudstyrelsens ordförande Jan-Olof ”Jolo” Olsson tog tillfället i akt att tacka spelare, ledare, ideella krafter som lägger ner ett stort arbete i föreningen, samt inte minst supporterföreningen Älgarna för deras stora stöd under den gångna säsongen.

Älgarnas ordförande Stefan Davidsson gick sedan upp på scen och överlämnade en check på närmare 33.000 kr till IFK:s ungdomssektion, för det fina jobb i samband med deras insamling Målpengen.

Efter det så förkunnade Stefan och Sara Ljungman som också sitter med i Älgarna styrelse vem som blivit framröstad som supportergruppens bäste spelare den gångna säsongen. Priset gick till den ryske Sergej Lomanov som kan se tillbaka på en fin säsong med över 50 poäng i grundserien.

Efter det så delade kvällens värd Roland Olin, på föreningens vägnar ut blomsterbukett till några som gjort ett stort ideellt arbete för klubben, varav många av dem under ett flertal år.

Ulf Svanström som knappt missat någon hemmamatch under det senaste decenniet och som lagt ner otaliga timmar som ideellt arbetande i IFK fick liksom Björn Säterstam och Felix Andersson två av Älgarnas allra starkaste profiler motta en blomsterbukett för sitt stora jobb de lägger ner för att stötta sitt IFK i med- och motgång. Svante Johansson som under flera år på ett mycket förtjänstfullt sätt arbetat i IFK:s kommunikationsgrupp och som skrivit referat om IFK:s matcher på hemsidan fick också motta en blomsterbukett som ett tack för sitt fina arbete liksom mångårige fotografen Patrik Karlsson som bistått oss med ett ovärdeligt jobb i samband med foto vid A-lagets matcher, samt ungdomsturneringar under många år.

Priset till årets spelare i IFK Vänersborg gick för andra året i följd till Joakim Hedqvist. Med sina 44 mål och en femteplats i poängligan kan Jocke se tillbaka på ännu en fantastiskt fin säsong och som visar att han fortfarande kan räknas som en av Sveriges allra främsta spelare. Efter det så hölls en frågesport av Björn Säterstam och det blev en mycket trevlig och minnesvärd kväll för alla IFK:are.

IFK Vänersborg vill slutligen passa på att tacka samtliga ideella krafter som varit med och gjort fina insatser för föreningen under det gångna året och nu ser vi framåt mot en ny säsong tillsammans. Dessutom ett stort tack till Hotell Herhne för mycket god mat och fin service denna festkväll.

 text: Niklas Thonander