Säsongsavslutning med Årsfest

Årsfest i ny tappning.

 

I lördags hade IFK Vänersborg sin säsongsavslutning med klassisk årsfest, denna gång i ny kostym på Stars and Stripes, ett oprövat kort i sammanhanget. Kvällens konferencier Erik Torstensson vägledde den församlade skaran genom kvällen på ett briljant sätt,och med stil och finess hölls avtackningar av två tunga pjäser i vår förening.

#4 Petter Andersson hyllades för sina fina insatser under åren, allt ifrån starten mot GAIS säsongen 2008/09 till säsongen som just avslutats. Föreningen önskar Petter stort lycka till, och håller en extra tumme för att hans efterhängsna höftbekymmer ska bli bättre.

Till stående ovationer som aldrig tycktes ta slut hyllades IFK´s lagkapten #2 Martin Röing efter smått otroliga 17 säsonger i blå/vitt. Hans resa från debuten -98, via en sejour i Ryssland och i en grön/vit förening kräver sin tid så därför hoppas vi återkomma med ett längre porträtt om kapten Röing inom kort här på vår hemsida.

Martin Röing

Då klubben och supporterklubben Älgarna hyllat Martin var det dags för allas vår ”Säta” att greppa mikrofonen. På ett helt makalöst och underfundigt sätt framförde han en egen text med hela 12 verser tillägnad legenden. Stort av dig ”Säta”, du kan verkligen bjuda på dig själv.

IFK tackade även  #1 Jonas ”Skorven” Persson för hans korta och intensiva insats under slutspelet. En härlig kille med glatt humör som talade så varmt om föreningen så att temperaturen höjdes ett par grader. Riktigt härligt att höra hans ord om IFK Vänersborg, en fin blå/vit ambassadör.

 

 

Årets älg Emil Viklund

Supporterklubben Älgarna delade ut pris till årets älg och likt Zlatan gick priset än en gång till #21 Emil Viklund.

Ett klurigt ”Bandy-Quiz” signerat Carl Ceder rörde till det lite extra och vi fick alla klura på allt ifrån vilket år föreningen bildades till vem som gjort näst mest spelmål i elitserien. Ett kul inslag som säkert kommer igen.

Därefter avtackades klubbens säkerhetsansvarige Kristian Lidbeck, och han hyllades med varma applåder. Kristian har ansvarat för säkerheten kring våra matcharrangemang på ett oklanderligt sätt, med ett lugn och en trygghet för både publik, spelare och domare.

 

 

 

Joakim Hedqvist med checken från Älgarna på årets Målpeng

Under kvällen lämnade supporterföreningen Älgarna över årets målpeng, ett antal personer och företag (se vilka) skänker en valfri summa per mål och det hela resulterade i helt otroliga 30 180 kr. Tusen tack till Älgarna, helt fantastiskt. Som kuriosa kan nämnas att Älgarna lyckats fördubbla målpengen till denna säsong.

Supporterklubben tackades för säsongens insatser av vår ordförande Johan Lund. ERT stöd i  match efter match värderas högt. Ni ÄR den tolfte spelaren, återigen ett … STORT TACK.

 

 

 

 

 

Det officiella firandet avslutades med priset till årets spelare 2015/16, vem skulle det bli? Till allas stora glädje blev det #57 Jocke Hedqvist. Se  separat artikel med motivering.

Till sist vill vi från föreningen tacka ALLA inblandade för den gångna säsongen, ideella funktionärer, ungdomsledare, supporterklubben Älgarna, spelare, föräldrar, sponsorer och vår fina publik som satte IFK Vänersborg på en hedersam tredjeplats i årets publikliga.

Nu laddar vi om och ser fram emot säsongen 2016/17 med allt vad det innebär, sköt om er alla!

/IFK Vänersborg genom Pernilla Fäldt