Ari och Jocke gästade bandycafé


Bengt Israelsson ”grillade” Ari och Jocke under dryga timmen.   Foto: Roland Olin

Vänersborgs Idrottshistoriska Förening, i samarbete med IFK Vänersborg bjöd in till bandycafe´ i Arena Vänersborg på torsdagskvällen,  där rutinerade sportjournalisten Bengt Israelsson  intervjuade IFK:s huvudtränare Ari Holopainen och skyttekungen Jocke Hedqvist om deras karriärer och vad som förde dem in i bandysporten. Vid flera tillfällen tidigare har Vänersborgs Idrottshistoriska förening bjudit in till liknande cafee´r där stora idrotttsprofiler medverkat, bland annat Ralf Edström och Ulf Sterner. Ett mycket trevligt och uppskattat initiativ som föreningen anordnar. -Det blev en trevlig  torsdagskväll. Vår förhoppning är att vi skall ha två sådana här kvällar på våren och två på hösten där vi bjuder in profiler från olika sporter, säger Ragnar Lindström, som är en av initiativtagarna till bandycafét

Ari Holopainen berättade bland annat på bandycafe´t att hans största minnen från bandysporten var första finska mästerskapstiteln med sin finska moderförening WP35 och VM-guldet, det första någonsin för Finland 2004,  där Ari var stor bidragande orsak till som firad anfallsstjärna. Han berättade också att han redan som barn drömde om att få spela i svensk bandy som alltid hållit högsta klass.

Jocke Hedqvist kan se tillbaka  på en enastående karriär, som spänner över två decennier och där han under flera år haft en enorm betydelse för IFK och  de senaste två säsongerna har han blivit utsedd till IFK:s främste spelare.  Jocke berättade lite kort om sin karriär  som tog sin början i Broberg Söderhamn, där han som 15-åring debuterade i seniorlaget och även om sin fantastiska tid i Edsbyn som resulterade i flera SM-guld, samt hans sejour i ryska Zorkij, inför ett drygt 30-tal intresserade åhörare.

Nästa träff som Vänersborgs Idrottshistoriska förening kommer anordna är 2/11 då det är motorcafee´ där  92-årige rallyföraren  Carl-Magnus Skogh kommer medverka.

Text: Niklas Thonander