Ari hoppas på ny skräll mot Villa

Åtta förluster på de elva senaste matcherna och kvalplats i elitserietabellen. Nu väntar Villa Lidköping på bortais för ett hårt pressat IFK Vänersborg.

Lördag eftermiddag är det alltså dags för säsongens andra Vänerderby, det första vann Villa Lidköping i Arena Vänersborg med 4-1.

Sedan har det rullat på, för IFK långt ifrån bra med blott två segrar, en oavgjord och åtta förluster i de elva senaste matcherna.

Det är ingen rolig läsning för en tabellbitare med IFK-hjärta. Laget ligger på kvalplats, tre poäng efter en kvartett, och står nu inför en uppgift som måste betecknas som extra svår – mötet med regerande mästarlaget Villa Lidköping, tillika i Sparbanken Lidköping Arena.

– Men vi kan komma dit avslappnade, ingen förväntar sig ju att vi ska vinna den matchen, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

Han betonar att laget och truppen mår jättebra just nu, trots den turbulens som varit på senare tid och den resultatmässiga dekadensen.

– Allt som hänt har vi lagt bakom oss, nu tittar vi bara framåt. Det är ju det enda som vi kan påverka.

En serie bra träningar vittnar om att laget är på väg upp ur den djupa formsvackan liksom den senaste insatsen mot Hammarby. Visserligen blev det en stor förlust, men 2-7 är siffror som inte alls motsvarar vad som hände i Arenan.

– Både vi och Hammarby tyckte att det var ett missvisande resultat. Jag tycker att vår första halvlek var i paritet med vår andra i segermatchen mot Bollnäs tidigare under säsongen, säger Ari Holopainen.

Detta till trots ledde Hammarby med 3-1 i paus.

– Det är naturligtvis oerhört tungt när vi inte får utdelning på alla chanser. Men vi vet vad vi kan och det är bara att fortsätta jobba hårt tills det vänder, menar IFK-tränaren.

Statistiken mot lördagens motståndare Villa Lidköping är förödande med IFK-ögon betraktat, inte en seger på de senaste 17 serie- och slutspelsmatcherna.

Men, och det kan vara av stor betydelse, oavgjort 3-3 i motsvarande match förra säsongen.

– Det har vi naturligtvis redan diskuterat och varför skulle vi inte kunna upprepa den bedriften i år också?! Men för att vi ska göra det krävs en hundraprocentig insats både offensivt som defensivt och under 90 minuter, poängterar Ari Holopainen.

Felix Callander stod över torsdagens träning (febersjuk) men Ari Holopainen hoppas att han kan medverka i lördagens derbyfight.

Text: Toni Andersson

Foto: Patrik Karlsson