Ari Holopainen

Ari förväntansfull inför seriestarten

På fredag är det äntligen dags för seriepremiär i Elitserien i bandy. Här pratar vi med tränaren och lagledaren Ari Holopainen i IFK Vänersborg.

Ifjol slutade IFK Vänersborg sexa i serien och fick Edsbyn att kämpa hårt i kvarten, där de kunde vinna efter fem matcher. Sanningen var att IFK hade 2-0 i matcher och var en hårsmån att få spela semifinal.

Detta överraskade många och då undrar man lite hur det känns inför seriepremiären, Ari:

-Målet är solklart att spela slutspel men som jag ser det, så är det en tuff serie där tio lag kommer kämpa om de platserna. De andra lagen har inte legat på latsidan, så det blir att kämpa.

Försäsongen har varit lite upp och ner:

-Den var svajig men i sista matchen mot Villa Lidköping så satt det mesta för laget. Man växer med uppgiften och nu får vi jobba vidare på den inslagna vägen. Laget trivs bra ihop och det gör det hela enklare.

Olle Berglund, Hugo Andersson och Jacob Jenefeldt försvann ur truppen. In har kommit Pavel Bulatov, Hugo Sjöling, Hugo Nyman och Max Sundelius.

-Bulatov är det stora nyförvärvet och tar platsen efter Berglund. Både Nyman och Sjöling kommer underifrån ungdomsleden och de gör ett jättebra jobb. Det gäller bara att de orkar i 90 minuter, men det kommer.

Lucas Forsström har tvingats operera båda fötterna och kommer i bästa fall vara frisk till årsskiftet. Ett avbräck för laget men det är här som Sjöling ska axla den manteln.

Nu litar vi på att de blå-vita kommer stå upp bra mot Sirius på fredag och att det kommer locka storpublik till arenan efter ett år med tomma läktare. Ari lovar göra sitt:

-Jag ser positivt på premiären och är förväntansfull. Vi ska allt till slut knacka på dörren mot de bästa i serien.

Sven Wassén