Årets första seger för IFK

pk7682

Christoffer Fagerström glad över ett av sina många mål. Mot Sirius blev det två ytterligare.

Det blev årets första seger och en klar sådan för IFK Vänersborg när man på lördagseftermiddagen besegrade Sirius på bortaplan. 6-2 blev segersiffrorna och det var bara glada miner hos IFK efter matchen.

– Det är klart att det känns bra att vinna. Vi är verkligen värda denna seger och vi gör det bra över hela matchen. Idag spelar vi med en helt annan aggressivitet, och visar energi under 90 minuter, säger Stefan Karlsson, en lättad och nöjd IFK-tränare.

Segern var heller inget att diskutera, då IFK var det klart bättre laget. Det enda lite oroliga var när man släppte upp Sirius till 3-2 i mitten på andra halvlek, men som så många gånger förr klev Jocke Hedqvist fram och stängde matchen genom sitt andra hörnmål till 4-2.

– Vi blir lite rädda om vår ledning och släpper onödigt in Sirius i matchen. Men vi är starka idag och kliver på igen, menar Stefan Karlsson.

Som vanligt fixar Mikko 1-0

Annars började matchen som den gjort ett par gånger tidigare i höst, det vill säga att Mikko Lukkarila ordnade 1-0 till IFK. Förarbetet stod Christoffer Fagerström för genom ett fantastiskt genombrott på högerkanten och serverade sedan Mikko öppet mål.

2-0 fixar sedan Johan Koch på en målvaktsretur, och det var återigen Fagerström som stod för förarbetet. Detta var också halvtidsresultatet, men Sirius saknade inte chanser. Bland annat hade man en stolpträff, och så gjorde Pertti i målet ett par riktigt fina benparader och höll nollan före paus.

– Vi skapade mängder med chanser i första halvleken och borde avgjort där, men vi får utdelningen i slutet av matchen istället, säger Stefan Karlsson.

Efter vilan gjorde sedan Hedqvist 3-0 på hörna och där borde nog IFK ha stängt matchen. Nu blev det inte så utan Sirius fick tillfälle att komma tillbaka med två mål, gjorda av Joel Wigren och den förre Vänersborgaren Ilja Grachev som styrde in ett frislag.

Hedqvist kliver fram

Efter Grachevs mål blev det lite oroligt för de 20-talet IFK-supportrar som var på plats på Studenternas. Men som så många gånger förr klev Jocke Hedqvist fram och satte sin andra hörna till 4-2. I slutminuterna fixade sedan också Christoffer Fagerström två snabba mål. Det första var efter ett långt utkast från Pertti Virtanen, och det andra var när han snappade upp en målvaktsretur och tryckte in bollen.

Beröm till Skatz

Många bra i IFK idag såklart, men Stefan Karlsson vill framförallt nämna backen Johan Skatz.

– Johan får inte så ofta de stora rubrikerna men han gör en fantastiskt bra match. Han krigar, är aggressiv och spelar tufft men juste och gör det jättebra, berömmer Karlsson.

– Sedan är det klart att Jocke är guld värd för oss när han kliver fram och sätter två hörnmål i viktiga lägen, fortsatte Stefan.

 

Fagerström mycket bra

En annan som gjorde en strålande insats i IFK var Christoffer Fagerström. Han var planbäst i första halvleken med ideliga genomåkningar som skapade mängder med lägen för IFK, och Christoffer ställde till mycket oreda i Sirius-försvaret. Han kanske mattades lite efter paus, men avslutade återigen på topp med två påpassliga mål på slutet.

– Jag tycker våra tidigare matcher också har varit bra, även om vi inte har fått de poäng vi önskat. Men det är klart att idag släpper det för oss, och vi gillar att vinna i den här föreningen, säger en nöjd och glad Christoffer Fagerström.