Anton Svensson klar för en till säsong!

Anton Svensson är klar för ytterligare en säsong i IFK och väljer att vara med på IFKs satsning Återtåget för att ta sig tillbaka till Elitserien.

Anton Svensson spelade en viktig roll redan förra säsongen i IFK där han under säsongen fick relativt stort förtroende och lyckades väl och spelade en hel del matcher trots den tuffa konkurrensen med Kimmo Kyllönenen. Anton visade förra året att han redan trots sin unga ålder redan är en klassmålvakt och stod för många fina prestationer och går en mycket ljus framtid till mötes som målvakt.

Du är klar för en fortsättning i IFK, hur känns det?

Det känns bra, jag har ändå känt nästan sen dag ett efter säsongen när vi åkt ur att jag vill vara med på återtåget tillbaka. Det var ingen tvekan för mig att fortsätta och vara med på IFKs satsning tillbaka mot Elitserien.

Hur var förra säsongen, laget hade det tufft men trots det så gjorde du en bra säsong?

Ja, det var ju på det stora hela en tuff säsong för hela laget. Men på ett personligt plan så har det känts bra ändå tycker jag, jag fick under senare delen av säsongen spela en hel del och där jag kände att jag utvecklades och gjorde en del bra matcher. Även fast jag inte stod så många matcher under första halvan av säsongen upplevde jag den ändå som utvecklande. Att varje dag träna i ett väldigt högt tempo och en bra sporrning med Kimmo kontinuerligt gjorde att jag tog steg framåt under hela säsongen. Sen i slutändan spelar ju det kanske mindre roll då laget inte presterade och vi åkte ur vilket är det som räknas, men jag tar med till nästa säsong att jag har blivit en bättre målvakt.

Vad tänker du om den kommande säsongen?

Allsvenskan är ju lite speciell det är en serie med många lag och lite svårt att veta nivån på alla andra, men jag tror vi har en bra chans. Det känns som det är ett bra ”Go” i föreningen ändå och att vi verkligen försöker vända på det här direkt och satsa mot att ta oss tillbaka. Alla vi spelare som valt att stanna kvar är taggade. Det är ju ungefär halva laget som är kvar och vi har förenats i besvikelsen från förra säsongen och vi vill göra vårt bästa för att ta oss tillbaka där IFK hör hemma. Sen är det ett gäng nya spelare som är klara och det tror jag blir riktigt bra med lite ny energi och friskt blod i gruppen.

Snart drar försäsongen igång, är du taggad?

Jag är taggad på att dra igång med den gemensamma träningen faktiskt. Nu har man hållit på och tränat på egen hand i ungefär en månad så det ska bli kul att träffa alla och få den där gemenskapen igen. Det ska bli roligt att förbereda sig och bygga en bra känsla i laget inför den kommande säsongen och ge oss bra förutsättningar att lyckas med att ta oss tillbaka till Elitserien.

Återtåget – Alla ska med!

Text: David Cederbom