Anton Heinulf klar för IFK Vänersborg

IFK Vänersborg fortsätter att förstärka sin trupp inför Elitserien 24/25. Det senaste tillskottet är Anton Heinulf som ansluter från Gripen Trollhättan. Ytterligare en ung kille med rutin från Elitserien.

-Det ska bli väldigt kul. Känslan är väldigt bra att få spela i IFK, och det känns som att klubben fått ihop en bra trupp och ett skönt gäng, säger Anton.

Anton spelade som junior i IFK och gjorde även en juniorsäsong i Villa, men som senior är det Gripen Trollhättan det handlat om, och de två senaste säsongerna så har det varit spel i Elitserien.  Efter årets säsong tackade Anton nej till en fortsättning i Gripen och hade egentligen tänkt att ta ett uppehåll från bandy.

-Det var mycket som hände under förra säsongen och min motivation försvann så jag tog beslut att ta en paus från bandy. Det var rätt beslut då, men tanken har aldrig varit att sluta med bandyn utan istället att få lite distans till den. När IFK hörde av sig så kom känslan tillbaka att det skulle vara kul att vara med på isen igen. Det kommer att bli som en liten nystart för mig, och det är lite samma känsla i IFK tycker jag, att det är en nystart för föreningen.

Anton som nyligen fyllt 25 jobbar som snickare och på isen har han mestadels hållit till i de bakre regionerna. Både back och halv har han spelat i Gripen.

-Halv är det jag spelat mest men vi får se vad det blir i IFK.

IFK:s klubbchef Tobias Johansson är mycket nöjd över att ännu en lokal spelare med IFK-anknytning kommer till klubben.

-Det känns väldigt bra att Anton ansluter till oss i IFK Vänersborg. Vi får en skridskostark spelare med ett bra skott som kommer att tillföra mycket till laget. Han kommer få stora möjligheter att fortsätta utvecklas under Alexander och Robert Mayborns ledning. Det ska bli oerhört intressant att följa honom, säger Tobias.

De lite äldre IFK-supportrarna minns att Antons pappa Conny var en tongivande spelare under många år i IFK.

-Det var längesen han slutade. Vi får se om jag lyckas att fylla hans tröja, säger Anton med ett skratt, och han säger vidare.

-Det känns som att vi har en bra trupp och som jag sa tidigare så verkar det vara ett riktigt skönt gäng. Vi är ju några Gripen killar och jag känner också flera av spelarna i IFK, så det ska bli jättekul detta. Vi hoppas också att de blåvita supportrarna kommer i vinter och stöttar oss hemma i Arena Vänersborg, avslutar Anton Heinulf.

Vi hälsar Anton Heinulf Välkommen tillbaka till IFK Vänersborg.

 

Text: Svante Johansson