Äntligen seger för IFK

1b1a0464

Tvåmålsskytten Juho Liukkonen, Foto: Måns Johansson


Äntligen lossnade det för IFK Vänersborg, och man kunde ta säsongens första seger när man besegrade Vetlanda med 5-2 hemma i Arenan. Det var en jämn match som länge stod och vägde, men där IFK fick rejäl fart på skridskorna på slutet och avgjorde med tre snabba mål de sista åtta minuterna.

-Det var efterlängtat, sa en lättad IFK-tränare Ari Holopainen. Och sättet som vi gjorde det på känns väldigt bra och visar att vi har kvalitet i vårt lag.

Ja det gick inte att ta miste på glädjen i IFK-lägret efter matchen. Segern var både efterlängtad och viktig och den skapar lite arbetsro.

-Det känns väldigt bra, och det var oerhört viktigt för oss att få en seger, sa målvakten Kimmo Kyllönen, som sånär fick rätt i sitt tips inför matchen då han tippade IFK -seger med 4-2.

-Jag var ganska så rätt ute, skrattade Kimmo, som för övrigt var en av planens bästa spelare.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och hade ett övertag de första 20 minuterna. Chanser saknade man inte heller, och det man minns var en ramträff efter hörna från Juho Liukkonen och ett bra skott från Joakim Hedqvist som David Borvall i Vetlanda målet räddade med en benparad.

-Vi inledde bra, men när vi inte fick utdelning så tappade vi tålamodet och började köra själva och jaga mål, och då blev det inte alls bra från vår sida, analyserade Ari Holopainen.

Vetlanda tog alltså över matchen och satte också ledningsmålet när Patrik Johansson blev helt frispelad, och ensam med Kylllönen gjorde han inget misstag.

IFK tappade fart och organisation efter ledningsmålet och resterande tid av halvleken gick klart i Vetlandas favör. Som tur var storspelade Kimmo Kyllönen i målet och tack vare honom så blev det inga fler Vetlandamål före paus.

-Jag fick göra några enkla räddningar i början. Det är så jag vill ha det, för då brukar jag komma bra in i matchen. Jag är nöjd med min insats och med hela lagets, menade Kimmo.

-Kimmo var fantastisk idag och räddade oss kvar i matchen i första halvlek, berömde Ari Holopainen.

Efter paus var det ett litet pånyttfött IFK som kom till spel. Bättre fart och med flera spelare i anfallen tvingade Vetlanda längre ner i banan.

-Framförallt så sätter vi vårt försvarsspel och det lägger också grunden till att vi vågar anfalla med flera spelare, sa Ari Holopainen. Jag tycker vi gör det fantastiskt bra efter paus.

Först hade Joakim Hedqvist återigen ett bra läge, men Borvall räddade även denna gång. Minuten efter kom dock äntligen ett kvitteringsmål för hemmalaget och det var Alexander Zitouni som på volley slog in bollen på Robin Öhrlunds fina lyft.

-Jag tänkte att jag får väl visa anfallsspelarna hur det ska gå till, sa ”Zito” med ett stort leende.

1b1a0650

Så här glad blev Joakim Hedqvist när han gjorde 4-2 till IFK, Foto: Måns Johansson

Tre minuter senare satte Joakim Heqvist ledningsmålet efter en mycket fin framspelning från Adam Herou-Löf. Så långt såg det väldigt bra ut för IFK, och ledningen var välförtjänt. Vetlanda lyckades dock få till några ströanfall och på ett sådant revs Pontus Blomberg ner och ordnade en straff till laget.

Straffen slog Joakim Andersson, men Kimmo Kyllönen var beredd och raddade skottet, men lämnade retur. Tyvärr så lyckades inte IFK rensa undan returen bättre än att det tog på en egen spelare och gick i mål, och helt plötsligt stod det 2-2.

Efter detta så blev det ganska så avvaktande och det kändas som att det var viktigt för lagen att få med sig poäng. Som tur var så var inte IFK nöjda utan som nämndes i inledningen så blixtrade man till i matchavslutningen.

Först gjorde Juho Liukkonen 3-2 med en riktigt kanon, och därmed hade IFK-publiken fått stifta bekantskap även med vårt andra finska nyförvärv.

-Det var skönt att vi vann. Det kändes som att vi fick utdelning retroaktivt på slutet för alla chanser vi missat tidigare under säsongen, sa Juho.

Efter Juhos ledningsmål, satte sen Joakim Hedqvist sitt andra mål för kvällen när han slog in en hörna. Juho Liukkonen avslutade sedan målskyttet och även han blev tvåmålsskytt när han styrde in Emil Viklunds skott.

-Jag tycker vi visar att det finns kvalitet i laget. Vi måste dock jobba med det hela tiden och då kommer också poängen, sa en nöjd Juho Luikkonen.

-Det var skönt att vi fick vår revansch efter förlusten i Kalix. Killarna gör det fantastiskt bra idag och de är verkligen värda den här segern, sa Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson

Elitrapport

TTELA

Radio Väst

1b1a0678

Kimmo Kyllönen väl värd en applåd efter sin fina match, Foto: Måns Johansson