Äntligen seger för IFK

Hemma mot Motala tycker jag vi har en bra chans sa IFK:s Robin Lundqvist inför matchen, och han visste inte hur rätt han hade. IFK körde nästan över kamraterna från Motala och tog en övertygande seger med hela 8-2.

-Jag sa ju det, sa en nöjd Robin Lundqvist efter matchen. Det var faktiskt riktigt skönt att få vinna igen, och vi gjorde det bra idag.

Segern var såklart viktig för IFK, som ju huserar på gränsen till kvalspel. Och det kändes efter matchen att det var många som var lättade att äntligen få med sig en seger igen.

-Det var gött, sa tränaren Jesper Bryngelsson, och jag är väldigt glad för killarna skull att de fick plocka poäng igen. Vi behövde det här.

Det märktes direkt att det var en viktig match. IFK hade bollen mycket i inledningen, men tog ofta det säkra före det osäkra och vände hemåt istället för att chansa framåt.

-Vi vill äga bollen mycket och idag var vi också väldigt noggranna, och slarvade inte bort den, menade Jesper Bryngelsson.

Man värderade chanserna och tog även vara på dem när de dök upp, och första målet föll efter knappa tio minuter. Det var Kimmo i målet som satte igång spelet snabbt med ett utkast till Emil Viklund som sedan nästan helt friställde Linus Hagman. Linus gjorde Motalas siste gubbe och kunde sedan enkelt lägga in 1-0.

Därefter rullade det på bra för hemmakillar och elva minuter senare stod det redan 4-0.

-Vi fick en bra start idag, och sedan rullade det bara på. Vi var beslutsamma och värderade våra lägen och det gav utdelning, förklarade Robin Lundqvist.

2-0 gjorde Kalle Lempinen efter att Hugo Sjöling förarbetat, och trean satte Emil Viklund med skott utifrån. Fjärde målet sen var en riktig kanon från Joakim ”Kimmen” Johansson. Kimmen fick fullträff drygt 25 meter från mål, och bollen satt stenhårt i nättaket.

Vi tappade lite efter vår fina inledning och bjöd nästan in Motala i matchen. Vi blev lite slarviga i vårt spel, men detta var saker vi rättade till i pausen, sa Jesper Bryngelsson.

Innan halvtidsvilan gjorde Aleksi Seppänen 4-1 bakom en skymd Kimmo Kyllönen. Men Lukas Forsström ordnade en fortsatt fyramålsledning i paus, när han på övertid rundade alla på högerkanten och slog in 5-1 ur minimal vinkel. Ett klassmål av Lukas.

Efter vilan så höll IFK ett klart grepp om matchen. Adam Herou-Löf, Niklas Holopainen och Emil Viklund gjorde var sitt mål under halvleken, innan Fredrik Lönn satte ett tröstmål till 8-2 i matchens sista sekund.

Viktig seger och viktiga poäng till IFK, och med ett spel som hemmapubliken inte har sett på länge.

-Jag förstår att många har suktat efter dessa poäng, både spelarna och vi runt laget, men framförallt våra supportar var värda denna seger. Kändes som att vi fick ta igen lite av de motgångar vi haft under säsongen. Äntligen studsade bollen med oss, sammanfattade Jesper Bryngelsson, och tillade.

-Vi har tagit beslut på några saker vi inte ska tumma på i de återstående matcherna, för vi ska ha minst två lag efter oss är serien är slut.

IFK får nu en veckas vila till nästa match då man möter Sandviken på hemmais.

Välkomna tisdagen den 7/2 kl. 19:00. Tillsammans är vi Vänersborg!

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno / Mikael Larsson / Patrik Karlsson