Äntligen dags för Tvåstadsderby

 

Stefan Karlsson har taktiken klar inför matchen mot Gripen.

Då var det dags för tvåstadsderby igen i Elitserien. IFK Vänersborg åker till Trollhättan för att möta Gripen och det är sex år sedan sist det var seriematch mellan lagen.

– Det ska bli kul. Jag har hört mycket gott om dessa matcher, med mycket folk och bra stämning. Så det ska bli riktigt kul att få uppleva det, säger IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson.

Stefan som dagen innan matchen var en mycket nöjd man, och detta berodde såklart på onsdagskvällen viktiga seger mot Bollnäs.

– Det har känts bra idag. Det var en härlig seger mot Bollnäs, och det var väldigt starkt av oss att komma igen och vinna trots en del motgångar under matchen, med ett felaktigt bortdömt mål bland annat.

IFK ägnade torsdagens träningspas åt återhämtning och att ladda om på nytt. Stefan aviserade också att det blir samma uppställning på laget som senast.

Hur är känslan i laget inför Gripen-matchen?

– Den är bra och det kommer att bli en speciell match. Det viktigaste är att vi har fokus på uppgiften och inte flyger iväg med våra tankar, som det lätt kan göra när det är derby och lite upphaussat, menar Stefan.

Är det något som ni fruktar hos Gripen?

– Nej inte fruktar precis, men vi har stor respekt för dem vilket vi har för alla motståndare. De har spelat flera jämna och bra matcher nu på slutet, och kommer mer och mer in i Elitserien. De har också flera bra skyttar som vi får se upp med, säger Stefan.

– Men det handlar som vanligt åt att vi måste göra jobbet. Gör vi det, och med samma inställning och samma fokus som vi hade mot Bollnäs, då har vi en bra chans att gå segrande ur detta derby, avslutar Stefan Karlsson förhoppningsfullt.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson