Äntligen bortaseger för IFK efter 3-2 mot Tillberga


Alexander Mayborn gjorde en bra insats mot Tillberga och fick beröm av tränaren Magnus Nordin

 

IFK Vänersborg fick revansch direkt efter fredagens förlust när man på söndagseftermiddagen besegrade Tillberga Bandy med 3-2 på borta plan. Det var också den första bortasegern på ett tag så tränaren Magnus Nordin var såklart nöjd efter segern.

-Denna seger behövde vi så det känns bara bra. Vi har släppt inga många mål nu på slutet så vi hade bestämt att vi skulle täta till defensiven idag och det gjorde vi verkligen. Vi släppte ett spelmål och en straff så det var riktigt bra.

IFK hamnade dock ännu en gång i ett tidigt underläge som man gjort i många bortamatcher under året, då Tillberga redan i den 13:e matchminuten gjorde 2-0 genom Kim Barklund på en målvaktsretur. Dessförinnan hade Robin Andersson slagit in en straff till 1-0. IFK replikerade dock omgående och minuten efter reducerade Robin Öhrlund också det på en målvaktsretur och det var Nikita Ivanov som stod för förarbetet-

-När vi fick vårt första mål så snabbt så kändes det ganska lugnt. Vi spelade kontrollerat och gjorde det vi hade bestämt, sa Magnus Nordin

Strax innan paus stod Nikita Ivanov återigen för en genom åkning genom Tillberga försvaret och denna gång avslutade han själv när han sprätte in bollen i mål. Detta innebar lika läge 2-2 i paus.

Andra halvleken var den första ganska så lik med två lag som spelade avvaktande och ville hålla i bollen. Det dröjde ändå tills den 77:e minuten innan IFK avgjorde matchen. Sergei Lomanov lobbade fram bollen till Mikko Lukkarila som behärskat slog in segermålet.

-Det var väl ingen galaföreställning till match idag, men vi gjorde det som behövdes. Båda lagen var rädda om bollen och då blir det också ganska avvaktande spel. Jag tycker Tillberga har tagit stora kliv i år och de spelar ju också för att undvika kval, men vi var bättre, vi vårdade våra lägen och vår seger var klart rättvis, menade Nordin.

Beträffande spelarkritik vill Magnus Nordin nämna Alexander Mayborn som spelade som defensiv mittfältare.

-Alexander spelade oerhört klokt på mitten. Vi kan inte spela på högsta fart hela tiden, utan behöver ibland vänta in och formera oss, och där klev Alexander in och höll i bollen mycket rutinerat. Detta kan helt klart bli ett alternativ på den positionen framåt, berömde Nordin.

I och med segern avancerade IFK en placering upp till den sjätte, och i slutomgången blir det tufft motstånd då Edsbyn kommer till Arenan. Edsbyn som idag besegrade Villa i seriefinalen, och därmed har chans att vinna Elitserien.

-Vi ska jobba på som vanligt under veckan, men kommer nog att lägga lite fokus på detaljer som hörnskytte bland annat. Det gäller att vi slipar till alla bitar nu när slutspelet snart drar igång, sa Magnus Nordin som avslutning.

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson


Mikko Lukkarilla segerskytt mot Tillberga

 

Matchrapport

Bandyplay – Highlights

TTELA