Äntligen är premiären här mot Sirius

Åter igen står Sirius som motståndare i premiären, när Elitserien i bandy drar igång. I fjol stod IFK som vinnare med 6-4 och vi får hoppas på en repris under fredagskvällen.

Efter mycket slit under försäsongen med mycket träning och många träningsmatcher, så är det nu som det verkligen börjar gälla. IFK ställs mot Sirius i första matchen även denna säsong.

Ifjol slutade Sirius sjua i elitserien och efter att slagit ut Vetlanda i åttondelen, så ställdes de mot blivande Svenska mästarna, Edsbyn i kvartsfinal. Här blev det en jämn kamp där Edsbyn kunde ta sig vidare med 3-2 i matcher.

I IFK-lägret ser de fram emot premiären:

– Vi har haft en bra träningsvecka där vi kämpat på bra, säger lagets tränare Jesper Bryngelsson. Vi spelade både bra och dåligt i sista träningsmatchen mot Villa, och vi har jobbat på med att rätta till felen.

Ett av nyförvärven, Linus Hagman, har varit skadad. Kommer han spela i premiären?

-Alla är tillgängliga för spel och vi får se imorgon fredag vilka som kommer att spela.

Linus är en typisk målskytt som dyker upp här och var i straffområdet, samt har ett fruktat skott.

Ett annat nyförvärv är Kalle Lempinen:

-Han är en spelare med stort register, konstaterar Jesper. Han är duktig på små ytor och kan sätta igång spelet.

Vad är det publiken kommer se som den stora skillnaden i spelet till denna säsongen?

-Det vi jobbat mest på är att kunna föra matcher. Vi måste jobba på vårt egna spel när vi möter jämbördiga lag och jag är nöjd med det jag ser. Vi har jobbat in en massa energi i laget och det märks att vi är där, och det ska vi bevisa både för oss själva och publiken.

För IFK:s tränare Jesper Bryngelsson blir det dubbel premiär, då detta är hans första match som ledare i högsta serien:

-Det blir intressant att kliva in i morgon. Det är ju här man vill vara och jag känner mig nöjd att vi är så pass förberedda inför seriestarten.

Sven Wassén