Äntligen är det hemmamatch igen och det är Edsbyns IF som står för motsåndet

Äntligen får vi se IFK Vänersborg spela match igen i elitserien. Efter drygt två veckors ofrånkomligt speluppehåll på grund av sjukstuga med flertal konstaterade covidsjuka och fyra inställda matcher väntar nu tuffast möjliga motstånd i Arena Vänersborg på lördagen. 

För motståndet står Edsbyns IF, tvåa i elitseriens maratontabell och med tolv SM-guld på meritlistan, senast 2020. Leder förnärvarande elitserien före AIK och Villa och kommer från 17-1 seger mot Örebro. En underbar utmaning för hemmastarka IFK. 

-Alla spelare är äntligen tillbaka i träning och disponibla för lördagens match, vilket såklart är mycket glädjande. Vi hade en jättebra sista träning inför Edsbyn och killarna är verkligen superladdade, säger assisterande tränaren Robert Mayborn. 

-Det blir en väldigt bra match för oss med Edsbyn. Ett fartfyllt lag där vi kommer få en del hjälp med tempot i matchen. Naturligtvis ett jättebra lag och tuff utmaning, men vi är taggade inför uppgiften och är bra hemma. Det ska bli kul, fortsätter Robert. 

Nu väntar ett stentufft av schema för IFK som efter Edsbyn har ytterligare fem matcher i januari månad, närmast nykomlingen Örebro i Behrn Arena på måndag. Det känns inspirerande och kul med match i Arenan igen och vi hälsar publiken välkommen till lördagens elitseriefight. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson