Ännu en tung förlust efter 1-6 mot AIK

Det är inte mycket som går IFK:s väg nu.

Att det var en viktig match för båda lagen syntes tydligt i första halvlek då det långa stunder var mycket ställningskrig.

AIK kom långt in i IFK:s försvarsområde i början matchen mest beroende osäkert försvarsspel. IFK kom in i matchen och var det laget som skapade chanser. Andreas Bergwall i AIK:s mål fick visa sin klass. Emil Viklund och Viktor Hjelm hade lägen som Bergwall räddade och ett hörnavslut från Joakim Johansson klarade han också.

Andreas Bergwall var anledning till att det inte blev några mål från hemmalaget.

På IFK:s sjätte hörna så kunde Bergwall inte stå emot när Juho Liukkonen fick träff och 1-0 i 34:e minuten.

Ledningen varade bara i två minuter, Patrik Nilsson fick öppet mål och rullade in 1-1.

En jämn första halvlek där gästernas målvakt var i vägen för IFK som gjorde en bra insats så långt.

IFK satsade framåt direkt i andra halvlek och hade ett par bra anfall utan att göra mål. Istället är det Patrik Nilsson som gör 1-2 på en underlig situation där bollen går i en båge över Kimmo Kyllönen.

Pavel Ryazantsev ökar till 1-3 två minuter senare, sextiosex minuter in i matchen.

Patrik Nilsson gör sitt tredje mål när han på en hörna sätter 1-4.

AIK fortsätter att sätta sina chanser när en frispelad Elias Engholm gör 1-5 i 82:e minuten och matchen är körd för IFK.

Inte nog med det innan match är slut hinner Patrik Sjöström få in 1-6 när försvararna inte får bort bollen efter en hörna.

Det blev klara förlustsiffror i en match så var jämnare än så. AIK var mycket effektiva och mönstret känns igen. IFK hade svårt att göra mål och för AIK var det helt motsatt. Andreas Bergwall var som en vägg i målet och det kunde inte hemmalaget utmana. AIK vann andra halvlek med 0-5.

Publiken har inte gett upp, 1217 personer var på plats i Arenan.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno