IFK-Frillesås

Annandagsmatch mot Frillesås

Bortamatch i Halland.

I år blir det inget klassiskt Annandagsderby som funnits som tradition under många år. Villa Lidköpng och Gripen Trollhättan har stått för motståndet. Nu blir det en resa ner till Sjöaremossen i Halland för match mot Frillesås som vann med 3-1 i Arena Vänersborg.

– Vi är revanschsugna, det var vår sämsta match, säger Ari Holopainen.  Vi har tränat tufft under landslagsuppehållet och så har vi rett ut saker och ting.

Allt möjligt har skett på en gång med sjukdomar, skador och avstängningar. Det har varit många matcher så det har bara blivit fokus på nästa match.

Fem spelare har spelat i olika landslag under veckan. Robin Öhrlund, Juho ”Lippi” Liukkonen, Kimmo Kyllönen och Felix Callander i turneringen i Åby Tjurheda och Viktor Hjelm var i Ryssland med U-21 landslaget. På måndagens träning saknades en del spelare som var iväg och firade jul.

Ari Holopainen ser positivt på landslagsturneringen. Det är tuffa matcher och så får spelaren träffa andra kompisar. Det blir ett avbräck som är positivt, att få tänka på något annat., säger Finlands förbundskapten.

Simon Blomqvist är avstängd i matchen mot Frillesås och ”Lippi” spelar libero i hans ställe, men sen ska jag fundera på vem som skall spela halv, säger Ari.

En Annandagsmatch utomhus på en smått idyllisk arena med fin inramning kan ge en utmärkt bandystämning. Till det ett revanschsuget IFK som är ute efter en seger. Matchen börjar 14:00.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno