Angelica Svensson fortsätter i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi Angelica Svensson.

Angelica gör sin tredje säsong i IFK nu i vinter efter att tidigare i sin karriär ha representerat Gripen Trollhättan precis som Saga. Angelica ska börja andra året på Barn- och fritidsprogrammet och Nationell idrottsutbildning (NIU) med inriktning bandy på Birger Sjöbergsgymnasiet.  

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Det ska bli väldigt kul. Vi har haft det väldigt roligt ihop tillsammans de här två åren som jag har varit med så det ska bara bli kul att spela ihop igen denna säsong.

Hur tycker du försäsongen har varit?

Den har varit bra men också tuff såklart. Det har blivit mycket långdistanslöpning och nu har vi börjat med intervaller. Jag är väldigt nöjd med försäsongen och tycker den har varit klart bättre än tidigare år. Dels så har vi nog tränat lite hårdare än tidigare försäsonger, dels så har vi sprungit längre sträckor vilket jag tycker har varit bra för vår utveckling.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Personligen så vill jag ta för mig mer på plan än jag gjort tidigare, jag vill våga mer på plan helt enkelt. Dessutom vill jag utveckla mitt skytte under den kommande säsongen. Sen vill jag ju också såklart att hela laget fortsätter utvecklas.

Vilken position spelar du helst på?

Jag är van sen tidigare att spela på mittfältet men under förra säsongen har jag flyttat och nu spelar jag halv men det har också funkat bra.

Vilken lag ser du mest fram emot att möta kommande säsong?

De lite tuffare lagen Villa och Hammarby är alltid roliga att spela mot. Men till denna säsong kommer det en del nya lag som vi inte mött tidigare så de ska bli kul att möta dom och se hur bra de kommer att vara.  

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Det var en bra fråga. Hela laget tog stora kliv förra året och alla går framåt just nu. Med en till säsong i bagaget så hoppas jag och tror att hela laget kommer fortsätta utvecklas och bli riktigt bra bandyspelare. Men jag har svårt att peka ut en specifik i laget som kommer sticka ut.  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt