Andreas Eriksson tror på IFK ikväll

Det är bara några timmar kvar till avslag på Kalix IP. En som kommer se matchen på plats är Kalixbon och före detta IFK-anfallaren Andreas Eriksson.

Och med åtta säsonger i blåvitt undrar vi ju såklart, vem håller du på ikväll?

– Kalix. Varför? Jag är ju Kalixbo. Visst, alla andra matcher håller jag på IFK men inte i kväll. Vi behöver dessutom poängen mer än ni. Ni e redan klara för slutspel.

Andreas som flyttade till Vänersborg som 22-åring har hunnit fylla 30. Han bor numer i ett hus i Kalix tillsammans med sambon Cecilia och dottern Signe och har helt slutat med bandyn.

Hur ser ditt liv ut idag? 

– Jag jobbar som idrottslärare på ett gymnasium här uppe och resten av tiden umgås jag med familjen och renoverar huset. Nu ligger ju isen här uppe annars åker jag gärna ut i båten och fiskar en hel del. Jag saknar inte bandyn, inte när det kommer till att vara uppbokad jämt och träna som en dåre.

Saknar du Vänersborg någonting?

– Ja absolut, de gör jag. Jag saknar ju alla sköna människor man träffade där nere och lördagsfika på Nordfeldts såklart.

Och när det kommer till bandyminnen från sin tid i Vänersborg är det två matcher som sticker ut lite extra.

– Vi vann ett annandagsderby mot Villa med 8-7, en sån sjuk match att det finns inte. Sen tror jag det var året innan, även de på annandagen, då slog vi Villa med 4-3 i Lidköping. Det var massa folk och helt knäpptyst varje gång vi gjorde mål. Och när matchen var slut hörde man bara Z:a och resten av älgarna, då kände man sig som en riktigt inbiten Vänersborgare.

Till sist. Vad tror du om kvällens match? 

Jag tror att Vänersborg vinner med 2-5, tyvärr, avslutar Andreas.

Text: Alexander Mayborn   Foto: Patrik Karlsson