Andra säsongen för Jesper Larsson

Jesper Larsson är nu inne på sin andra säsong som huvudtränare för IFK Vänersborgs J-20 lag . Jesper som spelat flera säsonger i IFK:s A-lag och var en av de som var med när IFK  vann SM-guld  för P19-laget 2005. Nu ser han fram mot den nya säsongen för J-20 laget och är mycket positiv till killarnas utveckling och klubbens  satsning på undoms-och juniorbandyn i föreningen. -Jag ser en stor förändring mot förra säsongen. Vi har hållit igång och tränat fyra gemensamma pass i veckan sedan i början av april, och man märker tydligt hur spelarna har utvecklats och tagit stora personliga kliv till detta år. -Dessutom känner vi hur föreningen helhjärtat satsar på ungdoms- och juniorbandyn, där laget och även vi ledare fått fina förutsättningar för att utvecklas, så det känns väldigt positivt. Vi har även  ett mycket bra samarbete med Gripen, Frillesås, Vargön, Blåsut där några av våra killar är med och spelar. För två helger sedan vann IFK:s J-20 lag Vänercupen i Lidköping efter flera fina insatser och det är ytterligare ett kvitto på att IFK Vänersborg är på rätt väg med sin juniorbandy. –Verkligen jättekul. Det var mycket som var positivt med den helgens tre segrar. Vi gjorde många mål, bland annat nio mot Västerås, och släppte in få mål. Dessutom vände vi 1-3 mot Villa i andra halvlek, på ren inställning, så det finns mycket som var bra. En fin framgång för killarna. J-20 laget har sju träningsmatcher som väntar innan det blir seriestart i början av november, varav flera riktigt tuffa fighter.

-Vi möter bra motstånd. Bland annat Vetlandas J20-lag nu på lördag som vann SM-guld i fjol. Därefter spelar vi mot flera seniorlag som IFK Kungälv, Ready, Stabaek, så det blir lärorika matcher för oss där vi kommer få träna en hel del på vår defensiv.

-Vi ser fram mot säsongen och en realistisk målsättnig är att ta oss till slutspel. Det var ett tag sedan IFK:s J-20 lag var med där så det vore kul för spelarna och för klubben,  avslutar en positiv Jesper Larsson.

Text: Niklas Thonander