Anders Svensson

Anders Svensson klar som målvakt

IFK har snabbt förstärkt på målvaktsidan.

Kimmo Kyllönen skadade sig på uppvärmningen innan matchen mot Sirius. Hur läget är med Kimmo är oklart. Han skall undersökas ordentligt på måndag.

IFK har gjort klart med Anders Svensson som är spelklar till hemmamatchen mot AIK på onsdag. Det är en mycket meriterad målvakt som kommer till IFK. Anders har gjort 99 landskamper för Sverige och är Svensk mästare i Edsbyn åtta gånger. En klubb som han har spelat  23 säsonger med. Han har också spelat två säsonger i Ryssland. Nu är han klubblös.

– Det här gick väldigt fort, säger Anders Svensson. I fredags trodde jag inte att jag skulle spela någon mer bandymatch i mitt liv. När jag fick förfrågan så tog tävlingsdjävulen direkt tag in mig. Det är en bra chans jag får för jag ville fortsätta och spela bandy en säsong till. Jag får tacka min arbetsgivare som gav mig en månads tjänstledigt så att jag kunde göra det här. Det känns mycket inspirerande och jätteroligt att få komma till Vänersborg.

Jag har hållit igång med cykling och går på gym tre, fyra dagar i veckan, men jag har inte stått på skridskor. Jag tror att jag kan rädda en hel del bollar det är ju det jag har hållit på med i alla år. Det är inte någon jag känner direkt i IFK, det är Kimmo som jag har träffat vid landskamper och VM-turneringar. Jag får läsa på och se hur spelarna ser ut utan hjälm. Mot Vänersborg hade vi tuffa matcher förra säsongen så jag vet att det är ett bra lag, tycker Anders.

– Vi får in en världsmålvakt som har massor av erfarenheter. En målvakt som har vunnit massa titlar och som har spelat i landslaget och Ryssland. Det betyder mycket och blir en stor tillgång i omklädningsrummet, säger Ari Holopainen.

Anders skall vara tillgänglig för IFK i en månad framåt.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno