Alexander Heinhagen ansluter från IK Tellus!

IFK Vänersborg förstärker i spelartruppen inför mycket intensiva spelschemat som väntar. Alexander Heinhagen, intressant spelare med Jönköping bandy som moderklubb, ansluter till IFK och kommer närmast från IK Tellus där Alexander spelat de senaste två säsongerna. 

-Det hela har gått väldigt fort. Håkan (Kärnestedt, reds anm) ringde upp mig för ett par dagar sedan och presenterade föreningen. Efter det ringde jag Simon Blomqvist som jag känner sedan tidigare.

– Har också haft ett första samtal med Ari. Jag fick tidigt ett mycket fint intryck av föreningen och det känns väldigt inspirerande att få komma till IFK. Någonting jag verkligen ser fram mot, säger Alexander.

Alexander Heinhagen har varit i IK Tellus i snart två säsonger. Innan dess flera säsonger i Nässjö där det blev alllsvenskt spel, samt även flera säsonger i Vetlanda där Alexander främst spelat på juniornivå och gick på bandygymnasium. En handfull elitseriematcher för VBK dessutom.

-Min tid I Vetlanda var jätteviktig för mig. Där hade jag Sigge In-Fa-Lin som tränare under samtliga år på bandygymnasiet och även i juniorlaget. En fantastiskt bra tränare och inspiratör. En tränare som är duktig på att lära ut. 

-Jag har mest spelat def- mitt och mina styrkor är väl främst att jag är bra som speluppbyggare, har bra passningsklubba och på att göra mina medspelare bättre. Har bra arbetskapacitet, fortsätter Alexander Heinhagen.

När IFK fick en pratstund med Alexander på lördagen var han redan i full gång med flytten.

-Jag åker till mina föräldrar i Jönköping och sover över där i natt. Sedan åker jag till Vänersborg för att vara med på söndagens träningspass och klubben har redan hjälpt mig med en lägenhet så det känns jättebra, avslutar Alexander Heinhagen. 

Alexander Heinhagen är uttagningsbar redan till måndagens elitseriefight i Örebro. 

En mycket intressant spelare i 24-årige smålänningen och kontraktet med IFK gäller säsongen ut i ett första skede. 

 

Varmt välkommen till IFK Vänersborg!

 

 

Text: Niklas Thonander