Alexander gör sin journalistpraktik hos IFK

Under 8 veckor gör Alexander Mayborn sin journalistpraktik på IFK:s kansli. I vanliga fall läser Alexander sista året på journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola. Tidigare har han bla.varit ute på praktik både på tidningen TTELA samt skrivit artiklar i bandymagasinet,bandyportföljen.

Vad var det som gjorde att du hamnade här hos IFK ? – Jag har ju en idrottsbakgrund inom både bandyn och fotbollen sedan tidigare. Spelar ju fortfarande i allsvenskan med Blåsut. Via en tidigare diskussion i höstas öppnades denna möjlighet.

Vad är det specifikt du gör under din praktik? Vi har lagt upp 4 områden som jag jobbar med.  1. Göra artiklar till hemsidan. Både aktuella och mer tidlösa. Komma med idéer om vad som kan vara lämpligt att lyfta fram förutom resultat och idrottsliga prestationer. Påvisa vikten av all verksamhet som pågår i föreningen. 2. Skapa en lathund/rekommendation om hur ledare/spelare och övriga i föreningen skriver och uttrycker sig på sociala medier typ twitter, facebook osv. 3. Ta fram ett förslag/koncept om hur IFK skulle kunna jobba med webb-TV framledes. 4. Vara med och tycka till kring IFK:s nya hemsida som är under uppbyggnad.

Hur tycker du att det varit hittills så här mitt i din praktikperiod? Väldigt kul att få möjlighet att ”jobba inifrån” områdets enda elitklubb som dessutom har en bred breddverksamhet på ungdomssidan. Helt klart min bästa praktikperiod. Det händer hela tiden mycket, IFK har en tydlig ambition att bli bättre och det finns ett härligt driv bland ”mina” kolleg0r här på kansliet.