91. Ilja Grachev stannar i IFK Vänerborg!

Ilja Grachev fortsätter sin bandykarriär i IFK Vänersborg. På onsdagskvällen signade  IFK:s offensiva pjäs, som de två senaste säsongerna gjort 65 poäng, på ett nytt ettårskontrakt med klubben. En viktig pusselbit för Jesper Bryngelsons nya lagbygge. 

-Det känns riktigt bra. Jag känner att jag vill vara med på denna resa med IFK. Viktigt för mig var att klubben fortsatt tror på mig. Vi har en trupp som besitter hög kvalitet med viktig rutin, samt med flera spännande yngre spelare, säger IFK-stjärnan. 

Ilja Grachev har en mycket stark meritlista med inte mindre än tre vändor i rysk bandy. Han har representerat Zorkij, Baikal Energy och Uralski Trubnik. Har dessutom varit med och fört IFK Vänersborgs juniorer till SM-final. En tongivande spelare och stark profil i dagens blåvita lag 

Ilja Grachev stod för 13 mål och totalt 29 poäng den gångna säsongen. En jobbig säsong för IFK som drogs med stora skade- och sjukdomsbekymmer.

-En stormig säsong för oss. Dels med pågående Corona och spelare som kom tillbaka efter sjukdomsbekymmer och blev sjuka igen. Det gjorde att vi hela tiden fick byta positioner på planen, vilket blev jobbigt. En tuff säsong. 

-Jag och laget går in med stark känsla av revanshlust inför den nya säsongen och tycker det ser spännande ut. Jesper Bryngelson är en drivande tränare som kommer in med mycket glöd, entusiasm och jag är nyfiken och laddad att få spela för honom, fortsätter Ilja Grachev. 

Ilja Grachev som förövrigt åker till Sälen idag tillsammans med stora delar av övriga spelartruppen. 

-Ska bli riktigt kul att få hänga med grabbarna och åka lite skidor några dagar. Det ser jag fram emot, avslutar Ilja. 

11:e april samlar Jesper Bryngelson spelartruppen i arenan. Då börjar försäsongsupplägget. Återstår att se om IFK presenterar något nytt nyförvärv till dess. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson/ Jorge Moreno