70 Robin Lundqvist

Med över 300 A-lagsmatcher på sin meritlista räknas Robin Lundqvist som en av IFK Vänersborgs allra största trotjänare.

 Nu laddar 28-åringen för sin 13:de (!) säsong i följd och har med åren kommit att betyda så mycket för sitt IFK och blivit  en omtyckt spelare av supportrarna för sitt uppoffrande slit och fina skridskoåkning samt starka klubbhjärta, Robin var mycket bra förra säsongen då IFK tog sig till slutspel och kvartsfinal, efter att först slagit ut Boberg/Söderhamn i åttondelsfinalen.

 

-Jag var mycket nöjd med min säsong förra året. Det känns att det var en av  de bästa jag haft i IFK och att jag nu hittat den position som jag trivs allra bäst i och att jag också fick spela på samma position. Nu hoppas jag att jag även denna säsong kan ligga på en jämn och bra nivå, och att jag kan ytterligare höja mig ett snäpp. Jag tycker det ser bra ut i laget. Vi har nu fått kontinuitet i truppen som är så viktigt och målsättningen är i ett första skede att ta oss till slutspel, och då allra helst genom att bli bland de sex främsta och slippa åttondel. Jag tycker det ser spännande ut  inför säsongen säger en optimistisk Robin.

 

Robin Lundqvist, med Wargöns BK som moderklubb, kom till IFK Vänersborg  2007 som en stor talang och har genom åren spelat i samtliga ungdomslandslag under sin pojk- och juniorålder.  Robin förlängde tidigare i år sitt kontrakt med IFK Vänersborg, och är tillsammans Henrik ”Buddha” Bergius, Rickard Wallin Kamperin, Anders Uhlin och Lars Johansson en av dem med allra flest år bakom sig i den blåvita dressen, och är nu inne på sin 13:de säsong i följd.

 

-Jag har egentligen inte tänkt så mycket på hur många säsonger det blivit, men jag känner väldigt starkt för IFK och stortrivs i föreningen och  hoppas det kan bli flera fina år framöver också då jag inte är jättegammal. Med åren har jag fått många häftiga minnen. Bland annat World Cup finalen 2014 var ju oförglömlig. Även när vi till slut förlorade kvartsfinalserien mot Västerås i avgörande matchen då vi var så oerhört nära att slå ut dem.  Det glömmer man inte. Vi spelade fantastiskt bra bandy i de matcherna.

 

-Det var några jobbiga månader i våras med tanke på klubbens ekonomiska bekymmer, men jag har  hela tiden fokuserat på det jag kunnat påverka och hoppades och trodde hela tiden att det skulle lösa sig. Vi har skapat en mycket fin vi känsla inom gruppen och sammanhållningen är väldigt bra. Vi har också kunnat behålla samma spelartrupp i flera år, och skapat en kontinuitet som är så viktig för sportslig framgång. Det skall bli spännande med säsongen. jag tycker det ser intressant ut, säger Robin Lundqvist avslutningsvis.

 

Härnäst väntar nu elitserienykomlingen Åby/Tjureda i Arena Vänersborg på fredag för Robin och övriga i IFK. Efter det träningsmatch mot Villa/Lidköping på bortaplan nästa söndag, innan tävlingssäsongen tar vid på allvar då Svenska Cupen för nionde året i följd arrangeras i Lidköping 27-29 september  där IFK Vänersborg spelar i grupp A  tillsammans med Villa/Lidköping, Hammarby och Bollnäs.

 

text: Niklas Thonander

foto: Patrik Karlsson