5-5 mot Broberg efter en match som svängde

IFK Vänersborg förlängde inte sin segersvit men man är dock obesegrade för fjärde matchen i rad. Mötet med Broberg/Söderhamn slutade nämligen oavgjort 5-5 (2-1) efter en otroligt svängig match.

IFK Vänersborg förlängde inte sin segersvit men man är dock obesegrade för fjärde matchen i rad. Mötet med Broberg/Söderhamn slutade nämligen oavgjort 5-5 (2-1) efter en otroligt svängig match.

Broberg ledde i pausen 2-1, som IFK vände till ledning 2-4, innan Broberg återigen vände på steken fram till 5-4. IFK:s kvittering kom sedan i den åttonde av nio tilläggsminuter så det var på håret att IFK fick med sig en poäng hem.

-Känslan är vält helt okey, sa Robin Öhrlund (bilden) efter matchen. Det kändes som att vi hade kontroll på matchen så lite surt är det att vi inte vann.

Broberg ledde i pausen med 2-1, efter att man gjort ledningsmålet i den tredje tilläggsminuten. IFK:s mål innan paus gjordes av Jocke Hedqvist på hörna.  

-Vi var inte nöjda i pausen och tyckte inte vi kommit upp i nivå, men det var svårt att komma igenom för Broberg stod väldigt lågt med sitt försvar. Vi sa att vi skulle vara lite mer rejäla i den andra halvleken, förklarade Öhrlund.  

Matchen fortsatte att vara jämn efter pausen och det var ett ställningskrig. IFK hade dock en riktigt bra tiominutersperiod mitt i halvleken då man gjorde tre raka mål och skaffade sig ledningen med 4-2. Det var Robin Öhrlund själv som visade vägen med kvitteringen till 2-2. Sedan satte Jocke Hedqvist en straff och Joakim ”Kimmen” Johansson en hörna. Så långt såg det riktigt bra ut för IFK.

Men per omgående så fick hemmalaget en likadan tiominutersperiod och även de gjorde tre mål, och hade därmed vänt till 5-4. Kvitteringen till 4-4 gjordes för övrigt av Robins brorsa Jesper.

-Jag tycker vi hade lite oflyt, både i spelet och med domsluten. Vi är egentligen bättre än Broberg, men de spelade tufft, nästan på gränsen till fult, och idag hade vi inte riktigt det rätta flytet.

IFK fick ändå till en kvittering på slutet och det var alltså i den 98:e! matchminuten. Man tog en time-out och bestämde sig att flytta upp så mycket folk som möjligt. Det var Robin Öhrlund som låg bakom anfallet som resulterade och det var Niclas Nykvist som till slut slog in bollen.

-Vi är väl inte supernöjda, men som matchen blev får vi ändå vara nöjda att vi inte förlorade. Det blev nog rättvist till slut, sa Robin Öhrlund med viss tvekan.

Brödrakampen mellan Robin och storebror Jesper slutade helt oavgjort. 1-1 i mål och 5-5 i resultat.

Vad sa ni efter matchen?

-Det var inga gliringar, vi snackade bara lite att det var kul att träffas.

Elitserien fortsätter redan på onsdag då IFK återigen möter ett lag från Hälsingland då Bollnäs kommer till Arenan.  Återigen en viktig match i jakten på att bli ett av sex slutspelslag. Bollnäs som för övrigt tränas av Sveriges förbundskapten Svenne Olsson.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Radio Väst

Radio Gävleborg

Elitrapport