5-2 (2-1) till IFK Vänersborg i Vänerderbyt!

Det är en match där bortalaget är storfavoriter och hemmalaget tror på en match där Villa kommer ha mycket boll och föra matchen och man satsar på att komma igenom på kontringar. En matchbild vi inte fick se något av idag…

Läs mer och se bilder från matchen, klicka på – Läs hela inlägget

Istället blir det några chanser åt båda håll till att börja med där först Villa Lidköpings nr 83 Daniel Andersson i 3:e minuten går igenom hemmalaget men kommer inte ända fram, i samma minut får Fagerström ett läge och drar till på skott utifrån, men utanför mål. Därefter kommer en annan av Villas farligheter, Johan Esplund, fri och får ett jätteläge där skottet går strax utanför. Mikael Osten Olsson gör en av sina berömda genomåkningar och lägger in en passning till Mayborn som får ett jätteläge men målvakt räddar, i samma minut går Koch på skott men utanför. Vänersborg håller ihop det tight bakåt och där Martin Röing och Rickard Wallin Kamperin gör några viktiga brytningar som gör att Villa inte kommer till några farligheter.

Det har nu gått 9 minuter, när Weiselius slår en lyra till Mayborn som kan plocka ner den, ta med sig bollen ner till vänster kortsida där han lägger in den till Fagerström som kommer som ett spjut in i straffområdet och sätter den i MÅL! 1-0 Vänersborg.

Spelet som sedan följer är ganska trevande med mycket spel på mittplan, men där hemmalaget står för mest bollinnehav. Men i den 16:e minuten kommer Villas Johan Esplund alldeles för enkelt igenom hemmaförsvaret och sätter enkelt kvitteringsmålet 1-1 bakom Bridholm som har fått uppgiften att vakta buren denna kväll.

Det är fortsatt trevande, inget större underhållningsvärde med undantag på några chanser åt båda håll där framför allt Robin Lundqvist och Christoffer Fagerström håller sig framme i hemmalaget. Vänersborg gör två viktiga räddningar på en dubbelhörna och Bridholm gör två jätteräddningar när Rönnqvist och Esplund testar skott.

Strax innan halvtidsvila får Fagerström en bra boll i djupled och går på skott som målvakten räddar till hörna. Men Fagerström hade nog bestämt sig för att bollen skulle in, för hörnan sätter han själv i nätet och IFK har 2-1 efter första halvlek.

Andra halvlek startar och man har en känsla av att ett Villa i underläge kommer sätta rejäl fart på skridskorna, nu gäller det att hålla tätt. Istället är det hemmalaget som driver upp tempot och i halvlekens första minut lägger Weiselius en lyrboll som Robin plockar ner, kommer ensam mot målvakt och lyfter in bollen snyggt i nättaket, 3-1!

Hemmalaget fortsätter driva upp tempot och hålla i taktpinnen denna halvlek och kommer till flera farliga lägen ofta signerade Lundqvist/Koch/Fagerström. Villa pressar högt upp i planen vilket gör det möjligt för Vänersborg att komma igenom flertalet gånger. I 59:e minuten kommer Villa igenom, med mycket folk, men Bridholm gör ytterligare en kanonräddning.

20 minuter in i andra halvlek börjar Villa vakna till och ökar på farten. Då gör Johan Koch en kanonåkning igenom Villaförsvaret och fixar en hörna, som Marcus Bergwall sätter som ett smäck upp i nättaket – 4-1!

Villa går strax därefter på offensiven mot mål när Henrik Eriksson gör en underbar brytning, lägger boll till Robin som kommer runt, skott från Fagerström – målvakt räddar, skott från Eriksson – målvakt räddar, skott från Olsson – målvakt räddar. Martin Berggren storspelar i Villas målbur.

Fagerström i nytt friläge minutrarna senare när han får ytterligare en fin djupledsboll, men för att stoppa kvällens hungrigaste varg på jakt efter mål, så lägger sig en Villaförsvarare i straffområdet och domaren blåser straff. Bergwall – som i senaste matchen satte två straffar – satte säkert in även denna till 5-1 för hemmalaget i den 74:e minuten.

Det är en kvart kvar, och man vågar ännu inte pusta ut, vi vet att det kan hända mycket i bandy. Men IFK fortsätter skapa läge på läge och trots ledningen så går man framåt och skapar farligheter. Villa har några lägen de med där Bridholm stoppar ytterligare några viktiga bollar. I den 84:e får Villa dock ett frislag som David Karlsson sätter stenhårt i högerkrysset. Men med 6 minuter kvar och den matchbild som nu var, så behövde man inte vara orolig.

Dryga 2000 personer kunde skåda en resultattavla som visade 5-2, 90:00, och ett överlyckligt blåvitt gäng som tackade publiken för stödet.

Tight matchschema väntar igen, IFK möter Hammarby borta på onsdag, och ny hemmamatch på fredag då Broberg/Söderhamn kommer på besök.

——————-
Foto & bildtexter: Patrik Karlsson


Villaring nedanför Villaklacken – Tack för ni kom till Arena Vänersborg!


Mayborn tar ner en lyra spelar in till Fagerström som förvaltar detta på bästa sätt. 1-0, 9 min.


Johan Esplund vispar in kvitteringen 1-1, -hur skall det gå?


Christoffer Fagerström pangar på, så nära! -men han får med sig en hörna i alla fall.


HAN, Ja Fagerström drar på med samma kanonen, och då sitter den! Mayborn framme och bekräftar att det går bra nu, 2-1!
Ett mycket viktigt mål, 3 min kvar tills pausvila.


Hårda tag när Henric bestämmer sig för att hålla i bollen och låta tiden gå!


En försvarsmiss av Villa, Robin Lundqvist är inte sen att förvalta detta läge. Robin lägger in den med säker hand men marginalerna är små och det är då som våran unge Robin är som bäst. Välkommen tillbaka vår målgörare!  3-1, 44 sekunder in på andra halvlek -smakstart!


Rickard Wallin Kamperin agerar blixtsnabbt framför mål efter en Villa-hörna och rensar undan mitt framför en framrusande Jesper Bryngelson. Jesper har gjort 37 mål denna säsongen och var här nära att göra nr 38, men tyvärr Jesper inte ikväll.


Nästa hörnmål, Bergwall får en superträff och Berggren hinner bara konstatera att den gick rakt upp i krysset. Mayborn  framme för att kolla till eventuella returer men denna gången blir det ett jubel-åk istället. Otroligt 4-1.


Kramkalas runt 40-åringen.


Fagerström igen! Villaspelare -liggande spel i straffområdet i avgörande läge? – Straff!!


Straffläggare Bergwall, stenhårt, Berggren går åt rätt håll men det duger inte – underbart förlösande nätfladder, 5-1. Kvarten kvar.


Henric Eriksson vilken kämpe, håller i bollen och försöker igen att få tiden att gå, 5 min kvar, tar en sväng för en bild- TACK


Många glada älgar! Matchen slut 5-2.


Målgörarna!


Christoffer Fagerström – Matchens lirare, sneglar lite åt Villa-klacken?


Sälen… / Fotografer… / I bakgrunden en nöjd klubbchef … / Glädje…  / och tack för att Ni kom och kollade Ni alla 2023 personer

Slut! Syns igen på Fredag, då kommer Broberg/Söderhamn Bandy på besök.