4 poäng och Stefan bjuder

Äntligen så har man kommit tillbaka till att vara en normal människa igen och värmen är tillbaka i kroppen efter vår nätta tripp till Söderhamn och Kalix i förra veckans slut. Och vilken resa det blev sen, 4 av 4 poäng med hem till Vänersborg igen. Kunde knappt blivit bättre!!

Vi började resan upp mot norra Sverige på torsdag morgon med en gemensam frukost på Quality innan vi styrde buss och för min del, bil upp mot Söderhamn. Resan upp gick felfritt och vi kom upp till Söderhamn på utsatt tid, ca 17:00.  Vem hade trott att det var ”hemvändarna” som skulle sänka sitt gamla lag, Koch 2 mål och Jocke 2 mål + 3 assist. Vilka kungar!

Jag hade ”förmånen” att få stå brevid Stefan när han fick sitt röda kort som nog egentligen inte är ett rött, kan slå vad om att domarna får höra betydligt värre saker än ”Att ta av sig den gula tröjan” och dom då blundar för det.  Men med Stefan på läktaren så fick Sixten ta över rodret och det fick ju rätt bra ändå, trotts att rösten sviktade och det ibland lät som att han var i målbrottet!

Efter matchen så bjöds det på pizza till allas förtjusning! Seger deg är det bästa degen som man säger 😉

Men eftersom vi snabbt skulle vidare och mot Kalix på fredag förmiddag så var det bara att så snabbt det gick packa om allt i en väska, så lite som möjligt skulle med i och med att vi skulle flyga.

Väl framme på Arlanda på fredagen så var det ett lugnt gäng som checkade in bagaget förutom Sixten, som var tvungen att hålla koll på allt och alla.  Flygningen till Luleå gick bra och vi landade till och med före utsatt tid på Kallax som flygplatsen heter i Luleå.

När vi kom fram så stod det en buss och väntade på oss som skulle ta oss dom knappa 10 milen upp till Kalix och Kalix IP där vi skulle köra ett lättare träningspass i ca 22 minusgrader!

Man är ju inte riktigt van vid dom temperaturerna så visst var det kallt alltid! Efter träningen så åkte vi bort mot hotellet som vi bodde på och käkade lite innan det var dags att sova och ladda inför lördagens match!

Matchen blev förflyttad från 15 till 13 för det skulle visst vara som varmast då, ”bara” 21 minusgrader. Skönt!

Till matchen så hade Esons mamma fixat varm saft till oss, välbehövligt!

Vi hade nästan blivit bortdömda hela matchen så när klockan började ticka upp mot 90 min och ställningen var 3-3 så sa Stefan att om det fanns någon rättvisa över huvudtaget så kommer Jocke stänka in ett frislag och ja, det gjorde han! 4-3 i 93:e minuten och seger nummer två av två på Norrlandsturnén!

Efter matchen så tog alla det ganska så piano, vissa bastade och jag, jag packade.

Sen så var det dags att hoppa på bussen igen och styra mot Luleå. Tåget skulle inte avgå förrän vid 20 så vi satte oss på Allstars och kollade första halvlek på Liverpool – Aston Villa och avnjöt varsin öl. För det var vi väl ändå värda? Och Stefan fick bjuda igen för sitt röda kort 😉

När klockan väl slagit 20 så väntade den härligt 17 timmar långa tågresan hem mot Vänersborg.

Som är en helt annan historia 😉

 

#Plommon