I onsdags hade vi 8 personer som publik

Inför onsdagens så betydelsefulla hemmamatch mot uppsalalaget Sirius anordnade IFK Vänersborg en utlottning av matchbiljetter. Det man behövde var att swisha 50 kronor för chansen att vinna en- och 100 kronor för att vinna två biljetter. Något som många också gjorde. En av dem som tog tillfället i akt var Birgitta Fransson som vann biljetterna och fick se matchen på plats i Arena Vänersborg, tillsammans med maken Per Fransson.
-Roligt att få se match live igen i Arenan. Det har man saknat. Vi har följt IFK under många år och brukar se hemmamatcherna på plats, berättade Birgitta under halvtidsvilan, naturligvis mycket nöjd efter IFK:s övertygande 6-1 ledning, (matchen slutade sedan 7-3).
-Vi har tidigare följt en match i Arenan under denna säsong. Då var vi på AK:s restaurang. Annars har det blivit att man följt laget via TV-sändningar, fortsatte Per.

Noterbart är att utöver att Birgitta och Per Fransson är trogna IFK supporters har de ytterligare en koppling till laget då deras dotter är sambo med Emil Viklund.
IFK Vänersborg tar som bekant numera in åtta personer på matcherna. Utöver vinnarna av Swish utlottningen så var sex säsongskortsinnehavare på plats. Bland dem Bengt Ove Hallgren, en hängiven IFK-anhängare som såg gårdagens match ihop med Glenn Johansson.

-Härligt att få se IFK på plats i Arenan igen. Det har jag verkligen saknat. IFK ligger mig varmt om hjärtat. En kompis tog med mig på bandy 1976 och sedan dess har jag följt laget under alla år. Köper alltid två säsongs kort varje år och har tidigare år också åkt på många bortamatcher, berättade Bengt Ove.
-Jag tycker det ser väldigt bra ut. IFK har stått för en fin säsong och har verkligen fått ihop ett lag som jobbar hårt för varandra, avslutade Bengt Ove.

Redan på fredag finns chansen att återigen få se toppbandy i Arena Vänersborg då IFK har en ny swishutlottning med chansen att vinna matchbiljetter. För att vara med om chansen att få vinna dessa åtråvärda biljetter swishar man till 123 346 6091 innan torsdagkväll 19.00.

För motståndet står stockholmslaget IK Tellus som tog steget upp i elitserien till denna säsong. Passa på att följa och stötta IFK i jakten på slutspelsplats. Matchen börjar 19.00.

Text: Niklas Thonander