3-3 mot Kalix efter sen kvittering

3-3 mot Kalix efter sen kvittering.

Lagledaren Carl Malm

Egentligen skulle matchen mot Kalix spelats i mitten på januari, men då satte kylan stopp för spel. Nu åkte ett peppat IFK Vänersborg till Kalix och fick spela i några minusgrader.

Redan i den tredje minuten spräckte IFK nollan när Joakim Hedqvist pricksköt in 0-1. När sedan Mikko Lukkarila gjorde 0-2 i den tionde minuten, såg allt väldigt trevligt ut med IFK-ögon.

Innan pausvilan hann det bli 0-3 sedan Christoffer Fagerström blivit nerriven i straffområdet och Joakim Hedqvist knackat in den efterföljande straffen:

– Första halvlek bjöd på bra spel men i slutet började det att snöa, berättar lagkaptenen Carl Malm.

När de spolade isen i halvlek, frös det så att isen blev knottrig och något ordnat spel gick inte att genomföra i andra halvlek:

– Det blev mycket lyrspel där bollen gick från straffområde till straffområde, konstaterar Malm.

IFK höll ändå i taktpinnen men en situation efter dryga 70 minuter kom att avgöra matchen. IFK gjorde 0-4 men fick målet bortdömt:

– Rent bedrövligt då Kalix-spelaren slänger sig och får frislag istället för att vi fick mål.

Som så ofta, så blir det bakslag direkt. Kalix gör 1-3 i 74:e minuten och nu blev det ordentlig nerv i matchen.

I 89:e minuten gör hemmalaget 2-3 på en styrning. I 92:a blir det 3-3 efter en kampsituation där en Kalix-spelare skjuter med mycket trafik framför mål, och de två poängen för IFK, förvandlades till en:

– Det känns surt, säger Malm bittert. Nu kan den poängen bli viktig, för vi är nu fyra poäng före Broberg med tre matcher kvar.

Nu blir det att ladda om batterierna för nästa match på fredag mot Vetlanda BK på bortaplan.

 

Text: Sven Wassén

Foto: Patrik Karlsson