3-3 mellan IFK och Bollnäs

pk9031

Så här glad blir IFK meste målskytt genom tiderna, Jocke Hedqvist, när han sätter den sena kvitteringen mot Bollnäs.

3-3 slutade matchen mellan IFK Vänersborg och Bollnäs, vad annars? Detta var ju IFK:s tredje 3-3 match på lite drygt en vecka, skillnaden denna gång var att det var IFK som stod för kvitteringen på övertid, och inte tvärtom som mot Edsbyn och Kungälv.

– Jag är mycket nöjd över resultatet, även om jag tycker vi är lite bättre och vassare över 90 minuter, så skulle något lag vunnit idag så är det vi. Men det är klart att det är skönt när vi sätter kvitteringen på övertid, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson.

Ja, Jocke Hedqvist ordnade kvitteringen i den första övertidsminuten. Jocke drog till från långt håll och bollen satt säkert i krysset, ett riktigt klassmål av Hedqvist. Därefter hade IFK flera chanser att avgöra matchen, bland annat så fick Johan Koch sitt mål bortdömt för offside, och matchens sista skott var en hörnkanon från Hedqvist rätt i hjälmen på Aihonen i målet. Så visst kunde IFK ha vunnit.

– Vi har tålamodet idag, och vi får till slut också utdelning på vårt hårda jobb. Det ska killarna verkligen ha all heder av, berömmer tränare Karlsson.

Att det skulle bli en jämn och tät match var alla överens om på förhand. Den skulle också bli underhållande men så blev det inte riktigt. Det var två ganska så försvarsinriktade lag och det bjöds stundtals på ganska avvaktande spel, framförallt i den första halvleken.

Lagen gjorde dock var sitt mål innan paus, och för IFK var det Nils Berner som kom solo med Aihonen efter en fin lyra från Röing. Nils tog full fart och stannade upp framför målet och bara lättade in bollen.

Bollnäs kvitterade två minuter senare och det var ett samarbete mellan stjärnorna Daniel Berlin och Per Hellmyrs. Hellmyrs spelade fram och Berlin tryckte till med ett skott utifrån.

– De är bra de där två och de har säkert bollen 95 % av tiden, säger Johan Koch, som också gjorde en väldigt bra match och blev utsedd till både Hagaparkens lirare och matchens Älg.

– Jag gör väl en okej match. Det viktigaste var att vi fick kvittera och få med oss en poäng, menar en ganska sliten Koch.

– Det har varit ett tufft schema på nu på slutet så visst känns det i kroppen. Nu gäller det bara att samla kraft inför slutspelet.

Efter halvtidsvilan fortsatte bandyvirtuosen Per Hellmyrs, som vi hade en intervju med på hemsidan inför matchen, på den inslagna vägen, och innan åtta minuter var spelade hade han gjort två mål och Bollnäs var i ledningen med 3-1. Efter denna tidiga ledning drog sig sedan gästerna tillbaka, och IFK tilläts att ta över spelet helt.

– De backade hem väldigt mycket efter att de tagit ledningen, men de var väl rädda om poängen för de går ju för en plats bland de fyra. Det var lite slutspelskaraktär över matchen, där ingen ville ta några stora risker, funderar Stefan Karlsson.

IFK vågade dock mest under slutdelen av matchen, och det gav också resultat. Först pangade Mikko Lukkarila in en hörna på sina gamla lagkamrater, och sedan fixade alltså Hedqvist kvitteringen.

Nu återstår en match i serien och det är Sandviken borta på tisdag. Direkt efter matchen bestäms spelordningen i slutspelet när topplagen väljer kvartsfinalmotståndare.

– VI får avvakta och se vem vi får möta. Det enda vi vet är att vi ska spela slutspel, och vi är redo för vilket lag som än väljer oss, avslutar Stefan Karlsson.

Matchens lirare Johan Koch som vi skrev om i passningen inför matchen håller med.

– Vi är inte rädda för någon motståndare i slutspelet, men det är klart att vi har respekt för dem. Nu ska vi avsluta snyggt mot SAIK, och sedan vila oss i form, säger Johan Koch med ett leende.

Text: Svante Johansson  Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

Radio Väst intervju med Hedqvist

TTELA

Elitrapport

Matchbilder

pk0a9258

Matchens Älg och Hagaparkens lirare Johan Koch