Mikko Lukkarila söker nya utmaningar

Mikko Lukkarila lämnar IFK Vänersborg

Mikko Lukkarila söker nya utmaningar i en ny miljö. Vi vill därmed tacka Mikko för hans år i föreningen och önska honom lycka till!

Mikko kom till IFK 2014 och fick redan i början av hans karriär i klubben uppleva ett av hans finaste bandyminnen.

– Vi spelade World Cup i Sandviken och slog Dynamo Moskva två gånger och spelade final mot Västerås som vi förlorade. Då kände jag direkt att jag kommit till en bra klubb.

Han blev matchhjälte när IFK vann över Hammarby i sudden death. Efter en klar ledning i kvartsfinalen så kvitterade Hammarby till 7-7 i Arena Vänersborg och när det bara var sekunder kvar innan det skulle bli straffslag så gjorde Mikko 8-7 och hela Arenan kokade.

– Redan efter första året i IFK var det en mäktig känsla att spela i föreningen och se hur Granström och de andra i hans stab av materialare jobbade och ställde upp. Det var proffsigt, tycker Mikko.

-Det har varit helt fantastiskt proffsigt och alla runt föreningen har jobbat mycket bra, förstärker han. Jag har fått jobba i föreningen med ungdoms projekt och få se föreningen inifrån. Att få åka runt till 14-15 skolor och prata bandy med barn och ungdomar och se dem på isen har var en mycket positiv del av mina år i IFK, säger Mikko.

– Sista säsongen blev inte vad jag hade tänkt mig, en skada gjorde att jag låg efter och kom aldrig riktigt ikapp, avslutar han.

Vi tackar glädjespridaren Mikko Lukkarila för åren i klubben och önskar honom lycka till i framtiden!

Text: Bengt Israelsson

Foto: Jorge Moreno